Mest läst

Nikki Amini från Idol-juryn – allt du vill veta

Nikki Amini är med i Idol-juryn 2019. Foto: Instagram/ nikki_amini
Dela på Pinterest
Nikki Amini känner du säkert igen från Idol-juryn, men vad mer vet du om henne egentligen? Här är frågorna du vill ha svar på.

Var är Nikki Amini född och hur gammal är hon?

Negar Nikki Amini har ursprung i Teheran i Iran. Hon föddes 23 oktober 1984 och är idag 34 år gammal.

Vad har Nikki Amini jobbat med?

I en intervju med tidningen Resumé berättar Nikki Amini att hon pluggade på Berghs, reklamskolans utbildning i marknadskommunikation. Därefter fick hon jobb som promotion manager på Warner Bros. Efter ha varit på bolaget i två år bytte hon arbete och blev globalt pr-ansvarig på klädföretaget WESC.

Men musiken låg henne alltid varmt om hjärtat och hon kom sedan att jobba som marknadsförare på Universal Music Groups i London. Nikki Amini har sedan 2016 suttit i den svenska Idol-juryn och har även blivit värvad som chef till ett skivbolag i appform kallad Amuse.

Foto: Instagram/ nikki_amini

Vilka artister har Nikki Amini jobbat med?

Nikki Amini har jobbat med världsartister såsom Lady Gaga, Justin Bieber och Avicii. Lana Del Rey och One Republic är ytterligare några, berättar TV4.

Vad heter Nikki Aminis man? Har hon barn?

Nikki Amini är tillsammans med Niklas Twetman. De träffades faktiskt genom jobbet då de båda arbetade på skivbolaget Universal i London. Den 5 juni 2017 gifte de sig och i juli 2019 fick de barn, en dotter som kallas Nilo. I sin podcast, som hon har tillsammans med Sara Biderman, berättade hon att namnet kommer från en persisk låt där artisten sjunger om en tjej som heter Nilofar.

Här ses de nyblivna föräldrarna Nikki och Niklas med dottern. Foto: Instagram/ nikki_amini

Vad heter Nikki Amini på Instagram?

På Instagram kan du följa henne under namnet @nikki_amini där hon har över 67 tusen följare. I och med att den nya Idol-säsongen 2019 har kickat igång gissar vi på att det blir en hel del uppdatering bakom kulisserna framöver!

Hur såg Nikki Aminis brudklänning ut?

Många verkar vilja veta hur Nikki såg ut på sin bröllopsdag, inte så konstigt då klänningen var helt magisk! Se fler bilder i videon nedan.

Foto: Instagram/ nikki_amini

Mer:
Robin Bengtsson från Idol 2008 – så såg han ut för 10 år sedan