Mest läst

Fixa årets juldrink – här är cidern med saffranssmak

Saffranscidern hittar du på Systembolaget. Foto: Saffran Cider på Sailor Spirits & Shutterstock
Dela på Pinterest
Nu gör saffranscidern entré bland årets juldrycker. En äppelcider med smak av apelsin, vanilj och saffran tackar vi inte nej till!

Vi har redan mött nya spännande julnyheter inom dryckesvärlden. Blossa har släppt ett glubbel och julfavoriten GLÖET är tillbaka med en ny smak för i år. Nu gör även saffranscidern entré.

Cidern är en ekologisk äppelcider med smak av apelsin, vanilj och såklart – saffran!

– Det är fantastiskt roligt att experimentera med nya smaker när det kommer till julcider. Eftersom det nästan finns kollektiva doftminnen med saffran kopplat till jul ville vi med Saffran Cider återskapa känslan av att stå med en bunke lussekattssmet i handen, säger Sören Sörensen, receptmakare för Saffran Cider på Sailor Spirits som har varit med och tagit fram cidern.

Älskar du lussebullar? Ja, då kommer du förmodligen också älska saffranscidern. Från och med den 1 november 2019 kan du köpa den 4,5 procenthaltiga drycken på Systembolaget. 

Foto: Saffran Cider Sailor Spirits

Snart är det dags för julmys. Funderar du redan nu på vad du ska ge i julklapp? Ge bort en gåva till välgörenhet! I videon listar vi elva organisationer som alla jobbar för en bättre framtid.

Mer:

4 oväntade saker som händer i din kropp när det är kallt ute