Mest läst

Ulrikke Falch håller föreläsning i Sverige – här kan du boka

Ulrikke Falch håller föreläsning i Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix/TT
Dela på Pinterest
Serien SKAM slog igenom 2015 och sedan dess har vi sett skådepelarna på alla möjliga håll. En utav stjärnorna, Ulrikke Falch, kommer nu till Sverige för att föreläsa. Läs mer om det här!

Ulrikke Falch känns mest igen som skådespelaren bakom karaktären Vilde i SKAM. I Norge är hon både en stor författare, föredragshållare och influenser. I år kommer stjärnan till Sverige efter att hennes föreläsning gjort succé i Norge. 

Det här handlar föreläsningen om

I föreläsningen tas aktuella ämnen inom feminism, kroppsideal och psykisk ohälsa upp. På ett uppmuntrande och motiverande vis förmedlar Ulrikke att man ska våga trotsa normer och de krav som är i samhället. Ulrikke har sedan tidigare varit en stor förebild för många unga kvinnor och brinner för att lyfta frågor inom dessa områden och hennes personliga relation. 

Under 2017 blev hon utsedd till en av de 25 mest inflytelserika personerna på nätet i Norge. Ulrikke har även varit medverkande i NRK-serien "F-ordet" under 2019 som handlar om feminism. Där öppnade hon bland annat upp sig om sin ätstörning som hon haft. 

På sin Instagram har Ulrikke tidigare engagerat sig i frågor kring självskadebeetenden, ideal och normer. Tidigare har skådespelerskan pausat sitt konto och beslöt sig i början på februari 2020 för att göra det återigen.

– Tiden är inne för mig att finna värdet i den jag är utan alla ytliga bekräftelser runt omkring mig, skrev Ulrikke i sitt sista inlägg på Instagram.

Här kan du boka föreläsningen med Ulrikke Falch

Det är talarförmedlingen Athenas som bokar in föreläsningen. Ännu är inget datum bestämt, men vi håller tummarna att det sker snart!

Sedan premiären av SKAM har många andra länder tagit efter idén och gjort egna versioner av tv-serien. I videon nedan kan du se vilka länderna är. 

Mer:

7 feministiska händelser vi minns från 2019

7 bra svar du kan ge på dumma frågor - från män