Mest läst

6 tips på hur du kan umgås med dina vänner – på distans

Sex tips på hur du umgås med vänner på distans. Foto: Foto: OPOLJA/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Är du trött på att sitta hemma i karantän? Saknar du dina vänner alldeles för mycket? Lugn, vi har listat sex tips på hur ni kan umgås utan att faktiskt träffa varandra!

I och med coronaviruset får inga folksamlingar med över 500 personer ske just nu. Något som drabbar exempelvis konserter och andra stora evenemang. Dessutom ska man om man har möjlighet och kan, även försöka undvika folk eller stanna hemma om man har minsta symptom. Men det kan lätt bli långtråkigt att sitta hemma utan att få umgås med någon på flera veckor. 

Här har vi listat några tips på hur du och dina vänner kan umgås med varandra utan att träffas på riktigt!

1. Nya Netflix Party 

Vad passar väl bättre just nu än att plöja igenom dina favoritserier eller en favoritfilm? Nu kan du göra det tillsammans med en vän, fast på distans! Nya Netflix Party gör det möjligt att kolla på film eller serier samtidigt som dina vänner. Det är helt gratis om du har webbläsaren Chrome och dessutom finns en chatt så att ni kan skriva till varandra samtidigt! Poppa massa popcorn, bestäm en film och se tillsammans! 

2. Skapa ett digitalt vardagsrum  

Kanske saknar du din bästis lite extra mycket och helt av allt vill umgås med hen. Då kan ni skapa ett digitalt vardagsrum via appen Watch2Gether där ni kan synkronisera internet med varandra. På så sätt kan ni internetshoppa tillsammans, kolla på Youtube eller lyssna på musik, fast från olika platser. Så coolt och bra!

3. Bokklubb online

För att fördriva tiden i karantän kan du och dina kompisar starta en egen bokklubb via Bookclubz. Välj ut en bok som ni alla läser, lägg ett schema för när ni ska träffas online och betygsätt sedan boken. Hur mysigt låter inte det?

4. Besök virtuella museum 

Har du alltid drömt om att besöka Guggenheim museet i New York? Eller kanske Van Gogh museet i Amsterdam? Nu finns möjligheten att virtuellt besöka olika museer runt om i världen! Google Maps har tillsammans med Arts & Culture tagit fram en tjänst som gör det möjligt att besöka över 500 museum från din skärm. Samla dina vänner framför era datorskärmar, bestäm ett museum och upptäckt det tillsammans!

5. Bio från soffan 

Häromveckan gick Filmstaden ut med beskedet att de stänger sina biografer i och med coronaviruset. Men för de som fortfarande vill se på en biofilm, kan man nu se filmer på SF Anytime. Alla filmer som går på bio har nu släppts på stremingssajten. Perfekt om du och dina vänner vill se filmer tillsammans från varsin soffa!

6. Lyssna på musikal hemma 

Den världskända teatern Broadway i New York har stängt sina dörrar fram till 12 april och under tiden kommer istället olika musikalstjärnor att ge liveframträdande via streamingsajten Livingroom Concert. Ring eller skypea med din bästa kompis, streama liveframträdanden från Broadway och njut av lite tid tillsammans! Här kan du se vilka framträdanden som är planerade inom kort!


Vad gör man när man bör undvika folksamlingar, är hemma och har tråkigt? Vi har listat sex olika tips på saker du kan göra i ditt hem när du är rastlös! Se mer i videon nedan. 

Mer: 

Nya serier på Netflix i april 2020 - här är alla du måste se