Mest läst

Netflix julfilmer 2021: 12 nyheter som fixar julstämningen

Netflix julfilmer 2021. Foto: Montage Pexels/Netflix
Dela på Pinterest
Ensam Hemma, Elf och Grinchen i all ära, men visst kan det väl vara kul med lite nya julfilmer också? Netflix släpper 12 nya filmer under november och december – alla med sprakande jultema.


Klassiska familjefilmer om tomten och hans nissar, romantiska komedier eller en riktigt tjurig spansk grinch. Netflix nya julfilmer för 2021 innehåller allt och lite till. Se hela listan här!

Netflix 12 nya julfilmer 2021

1. Familjen Claus

Foto: Netflix

I julfilmen Familjen Claus får vi träffa Jules som hatar julen. När hans morfar plötsligt blir sjuk får han lära sig om familjens magiska arv och inser att det hänger på honom att rädda julen. Tomtar, nissar, snöglober och magi utlovas. 

Premiär: 1 November.

2. Love Hard

Foto: Netflix

Natalie är en LA-baserad journalist, en hopplös romantiker och en evig singel. En dag swipear hon höger på en riktigt drömmig kille och hoppar på ett plan till östkusten för att överraska honom till jul. När hon kommer fram visar det sig att hon blivit kattfiskad och snubben är minst lika hopplös som hon själv. En äkta romantisk julkomedi med allt vad det innebär. 

Premiär: 5 november

3. Father Christmas is back

I den här julfilmen får vi följa fyra systrar som inte alltid lyckas hålla sams när de firar jul tillsammans på en herrgård. De får en smärre chock när deras pappa plötsligt dyker upp efter att ha lämnat familjen på juldagen flera år tidigare. 

Premiär: 7 november.

4. The Princess Switch 3: Romancing the Star

Foto: Netflix

Tredje gången gillt och även den här gången får vi se Vanessa Hudgens i hela tre olika roller när drottning Margaret, prinsessan Stacy och kusinen Fiona ger sig ut för att leta reda på en stulen relik. De teamar ihop sig med en stilig, mystisk man i denna film om julromantik med en väldigt oväntad switch. 

Premiär: 18 november.

5. A Boy Called Christmas

Foto: Netflix

Med en månad kvar till julafton släpps detta brittiska juläventyr om en helt vanlig pojke, Nikolas. Han ger sig ut på ett alldeles speciellt äventyr tillsammans med sin ren Blitzen och en tam liten mus. Detta är en magisk familjefilm om ett äventyr som visar att ingenting är omöjligt. 

Julfilmen har premiär: 24 november.

6. A Castle For Christmas

Foto: Netflix

Här har vi en äkta romantisk julkomedi med allt vad det innebär. En välkänd författare reser till Skottland i hopp om att köpa ett alldeles eget litet slott. Men ägaren av slottet är inte helt övertygad om att hon är den rätta köparen. På vägen mot att hitta en överenskommelse hittar de något mer – något de inte förväntade sig. 

Premiär: 26 november.

7. Single All The Way

Foto: Netflix

I ett desperat försök att undvika sin familjs dömande kommentarer om sin ständiga status som singel, övertygar Peter sin bäste vän Nick att följa med honom för julfirande och låtsas att de två har en relation. Peters mamma har dock andra planer och sätter upp en blinddate mellan hennes son och hennes personliga tränare – låt oss säga att det inte riktigt går enligt planen. 

Premiär: 2 december.

8. David And The Elves

Foto: Netflix

Julen närmar sig i denna polska julfilmen, men det är inte en lycklig tid för David. Hans föräldrar har helt glömt bort meningen med julen och David bestämmer sig för att ändra på det. Tillsammans med alven Albert ger han sig ut på en resa full av äventyr, med på resan är även tomten som absolut inte förstår sig på den moderna världen. 

Premiär: 6 december.

9. A California Christmas: City Lights

Foto: Netflix

I den här julfilmen, som är en uppföljare till "A Californian Chrismtas", ha det har gått ett år sedan Callie och Joseph fann varandra och blev förälskade, och de är lyckligare än någonsin. Familjeangelägenheter och arbete tvingar Jospeh från deras lugna vardag på vingården tillbaka till staden – och deras relation sätts på spel. 

Premiär: 16 december.

10. Grumpy Christmas

I denna Mexikanska julkomedi får vi följa en semestrande hippiefamilj vars patriark, Don Servando, utmanas i en maktkamp av en krävande släkting, Doña Alicia. Han har bestämt sig för att bevisa att Doña Alicia är en hemsk person som bara bryr sig om sig själv, även om det betyder att han förstör julen för alla. Filmen är en uppföljare till "The Patriarch" ("Un Padre No Tan Padre") från 2016. 

Premiär: 22 december.

11. 1000 Miles From Christmas

Foto: Netflix

Den här julfilmen är en spansk romantisk komedi om Raúl, en trettioplussare vars alla livstrauman hänt runt juletid och som därför hatar allt som har det allra minsta med julen att göra. Varje år flyr han därför till en avlägsen strand för att komma bort från det han hatar mest. Det är året har hans chef andra planer för honom; istället måste Raúl åka på affärsresa till en stad som fullkomligt älskar julen. Och som om det inte vore nog tvingas han att dela boende med Paula, en lokal lärare som drömmer om att sätta upp den största julpjäsen som världen någonisn skådat. Kommer den spanska grinchen överleva sin värsta mardröm? 

Premiär: På julafton, 24 december. 

12. A Naija Christmas

Foto: Netflix

I denna nigerianska julfilm får vi följa tre söner som tävlar för att uppfylla sin mors önskan om att ta hem fruar till julen, medan hon planerar ett oförglömligt julfirande.

Premiär: Julfilmen har premiär under december.

Läs mer:

Nya julfilmer på Netflix 2020 – se listan här

Julfilmer på TV 2020 – se hela listan här