Mest läst

Sorgliga filmer på Netflix 2021: Snyftisarna du inte vill missa

Bunkra upp med tårar – här är listan på sorgliga filmer att se på Netflix!. Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Känner du för att se krossade hjärtan, hjärtskärande melodraman och episka livsöden? Modette listar alla sorgliga filmer på Netflix som du kan se just nu.

Är det dags för en gråtfest där hemma? Modette har valt ut 11 sorgliga filmer som du kan streama på Netflix under 2021. Nu kör vi!

11 sorgliga filmer att se på Netflix 2021

Okej, ladda upp med näsdukar och en kudde (eller famn) att krama. Känslosamt, tankeväckande, episkt och tårdrypande. Här kommer redaktionens utvalda favoriter – sorgliga filmer på Netflix:

1. Ps. I Love You (2007)

Ett romantiskt och sorgligt drama om Holly som sörjer sin livskamrat Gerry som gått bort. På Hollys 30-årsdag kommer det plötsligt ett meddelande, som visar sig vara ett av många meddelanden som den bortgångna Gerry förberett innan hans död. Avsikten? Att hjälpa Holly leva och blomma vidare i sitt liv. Har du inte sett den här är det en sorglig film att se NU.

I rollerna: Gerard Butler, Hilary Swank, Jeffrey Dead Morgan, Lisa Kudrow

2. The Choice (2016)

Den här filmen är baserad på en roman av Nicholas Sparks. Plotten: Travis faller pladask för sin granne Gabby – men vägen mot en villkorslös kärlek blir svår. Framför allt eftersom han redan har en flickvän...

I rollerna: Teresa Palmer, Tom Welling, Tom Wilkinson

3. Zion (2018)

En kort, biografisk dokumentär om Zion Clark. Han föddes utan ben och förflyttades mellan olika fosterhem under hela sin uppväxt. Nu – följer han drömmen om att bli brottare och den här episka historien går att se på Netflix!

I rollerna: Zion Clark själv

4. Kiss & Cry (2017)

"Kiss & Cry" är en verklighetsbaserad film som handlar om en ung, lovande konståkerska vid namn Carley Allison. Vid 18-års ålder drabbas hon av en ovanligt form av halscancer, och hennes sätt att bearbeta rädslan och sorgen sker genom att hon uppträder med sång inför publik. Filmen bjuder på romantik, värme och massa tårar. Definitivt en sorglig film på Netflix som du inte vill missa.

I rollerna: Sarah Fisher, Luke Bilyk, Chantal Krevazuk

5. Nätterna vid havet / Nights in Rhodanthe (2008)

En olyckligt gift kvinna, mitt i en separation, möter en läkare i en stormig vistelse på ett pensionat i Rhodante... Men läkaren har visst lite eget i bagaget, och kvinnan med. Det blir ett känslomässigt drama och lämnar inte många kinder torra. Den här filmen har verkligen korats in som en sorglig filmklassiker, och går att se på Netflix just nu.

I rollerna: Diane Lane, Richard Gere

6. The Best of Me (2014)

En tonårsförälskelse slutar i katastrof. Men tjugo år har gått och en återförening bubblar upp hemligheter, lögner, sanningar och känslor... Vad händer egentligen om paret finner kärleken på nytt? Det får du veta om du ger The Best of Me en chans – en sorglig och kärleksfull film på Netflix som går att se fram till november i år! (Så passa på)

I rollerna: Michelle Monaghan, James Marsden, Luke Bracey

7. Erin Brokovich (2000)

Möt Julia Robert i en gripande film om en ensamstående trebarnsmorsa som kämpar för att få vardagen att gå ihop. Plötsligt vänder livet när hon får ett jobb som arkivarie på en advokatfirma. Snart upptäcker kvinnan att det är något som inte stämmer, vilket blir upptakten till ett gigantiskt avslöjande om orättvisa i stadens namn. Julia Roberts vann en Oscar för bästa kvinnliga skådespelare för hennes enastående prestationer i den här filmen.

I rollerna: Julia Roberts, albert Finney, Aaron Eckhart

8. Livet efter dig (2006)

"Livet efter dig" är ett passionerat och känslosamt drama som handlar om en ung tjej som börjar jobba åt en rik ungkarl som blivit förlamad i en olycka. En romantisk, pirrig film men som också lämnar blöta näsdukar och tårar på kinden. Kvick, men också sorglig, film på Netflix som det gäller att passa på att se. 

9. Dear John (2010)

Ett amerikanskt "krigsdrama" med kopiösa mängder känslor och romantik. Filmen handlar om John som är soldat på permis över sommaren. Väl hemma träffar han Savannah, som han faller handlöst för. I två underbara veckor växer deras förälskelse inför varandra – men snart är det dags för John att återgå till tjänst. I sviterna av 9/11 bestämmer han sig för att vara kvar i armén, vilket innebär att han måste vara borta från Savannah i två år. Är du sugen på romantik och klassisk amerikansk drama – se den!

I rollerna: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins, Henry Thomas

10. A Walk to Remember (2002)

Gjordes all sorglig film på 00-talet? Det verkar så. A Walk to Remember är en amerikansk film från 2002, som även den här är baserad på en roman av Nicholas Sparks (som levererar sorgliga draman gång på gång). Filmen handlar om en tonåring på lite skev bana i livet – och efter ett oskyldigt upptåg väntar samhällstjänst. i straffet ingår att medverka i skolans teaterpjäs. Där träffar han Jamie, och blir förälskad. Och livet kan börja.

I rollerna: Mandy Moore, Shane West, Lauren German, Daryl Hannah

11. Som stjärnor i natten (2020)

Här kommer en lite nyare sorglig film som du kan se på Netflix 2021! Som stjärnor i natten handlar om två tonåringar, med olika problem i bagaget, träffar varandra och knyter starka, känslomässiga band till varandra. En upptäcktsfärd genom Indiana får dem att komma varandra på djupet.

I rollerna: Elle Fanning, Justice Smith, Luke Wilson

Mer:

Suedi – så heter skådespelarna på Instagram