Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Skådespelarna valde visningen istället för Golden Globe

Willem Dafoe
1 av 14

Willem Dafoe

Adrien Brody
2 av 14

Adrien Brody

3 av 14

4 av 14

5 av 14

6 av 14

7 av 14

8 av 14

9 av 14

10 av 14

Willem Dafoe
11 av 14

Willem Dafoe

12 av 14

13 av 14

14 av 14

Gary Oldman

Dela på Pinterest
KRÖNIKA. Modettes Rasmus Grosin berättar om sin kärlek till Pradas kommande kollektion.

Prada har för mig alltid varit det mest moderna varumärket av alla, framförallt på herrsidan. Dock finns så klart mer under ytan och den ganska konventionella och tillbakablickande inramningen visar sig bara vara en fasad för Miuccias geni.

Kollektionen, som enligt Miuccia själv är en parodi på manlig makt, tar vara på klassiska manliga karaktärer som dandyn, soldaten och gangstern men gör på klassiskt Prada-manér om dem till mjukare, mer moderna män. Materialvalen är som vanligt extraordinära och de plagg som vid första anblick ser strama och formella ut visar sig istället vara gjorda av denim och sidenjersey, inte vad gemene man skulle sy upp en frack av.

Avslutningsvis lät hon stjärnskådespelare som Jamie Bell, Wilhelm Defoe, Tim Roth och Gary Oldman vandra ner för catwalken. Skådisar som jag antar var utvalda för sin talang och kraft snarare än sina good-looks. Det här imponerade något enormt på mig. Både för att skådespelarna valde att gå visningen istället för att vistas på Golden Globe-galan och för att det poängterade Miuccias kompetens och känsla. Andra varumärken som låtit stjärnor posera för dem lyckas enligt mig aldrig skapa något annat än en gimmick, som till exempel Thierry Mugler´s Nicola Formachetti som lät Lady Gaga uppträda på sin senaste visning eller Tom Ford som använde sig av Beyonce vid en visning. Prada däremot lyckas skapa en wow-effekt som inte tar fokus från kläderna utan bara ger visningen en helt ny dimension. Seriöst undrar jag om de hade en utgallring bland de påtänkta stjärnorna, för jag har aldrig sett en man gå en visning så kraftfullt och självklart som Gary Oldman gjorde.

All makt till Miuccia Prada, vår befriare.

Text av: Rasmus Grosin