Mest läst

Rebecca Stella: Hon ljög att hon designat min klänning!

1 av 7
Modette har träffat designern och bloggaren Rebecca Stella. Foto: Johannes Helje
2 av 7
och tog ett snack om hennes nya kollektion. Foto: Johannes Helje
3 av 7
Det är hennes fjärde kollektion för Nelly.com. Foto: Johannes Helje
4 av 7
Läs intervjun nedan!. Foto: Johannes Helje
Dela på Pinterest
Nu släpper Rebecca Stella en ny kollektion tillsammans med Nelly. Modette har träffat designern och tog ett snack om den glamorösa nyårskollektionen!

Det är hennes fjärde kollektion i samarbete med Nelly. Nu släpper Rebecca Stella Simonsson en glittrande nyårskollektion.  

Modette träffade bloggaren och designern för att ställa några frågor om kollektionen: 

En festkollektion alltså, berätta!

– Jag jobbar just nu med en stor vårkollektion, min största hittills, men jag kunde inte hålla mig ifrån att göra en nyårskollektion också. Jag gillar ju glitter och glamour liksom!

Vilket är ditt absoluta favoritplagg ur kollektionen? 

– Herregud, hur ska jag kunna välja ett plagg? Om jag skulle ha nyår i kväll så hade jag valt den svarta maxiklänningen med djup urringning i ryggen!

Hur hade du stylat den?

– Jag hade bara kört på välfönat utsläppt hår, klänningen gör sig bra bara som den är. Jag gillar när man bara ser en enkel klänning framifrån och så händer allting där bak med den superlåga ryggen.

Vilka vill du ska bära dina plagg? 

– Jag vill ju att alla ska kunna bära dem så klart. Jag har ingen särskild känd person eller så som jag vill ska bära dem, men tjejer som vill våga lite mer kanske! 

Hur reagerar du när du ser folk ute i din design? 

– Det händer ganska ofta! Jag brukar inte gå fram direkt, men de brukar ganska ofta komma fram till mig och det blir jag lika glad för varje gång, det är jäkligt kul! Berättar Rebecca för Modette, hon fortsätter: 

En kul incident var när jag var ute i L.A. och en tjej inne på toaletten hade på sig en klänning från min förra kollektion. "Snygg klänning" sa jag för att se vad hon skulle säga och hon svarade "tack jag har gjort den själv!" och jag svarade "fast det är ju jag som gjort den..." och hon bara "vaa är det du som är Rebecca Stella..!" Det var ganska sjukt. 

Har du några planer på att släppa något i ditt egna namn i framtiden?

– Jag trivs så extremt bra med Nelly just nu och vi är ett sånt jäkla grymt team. Det är så kul att göra kollektionerna tillsammans med dem så jag skulle inte vilja byta bort det just nu. Men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden. 

Hur går det till från en första skiss till en färdig kollektion? Berätta! 

– Först och främst så sätter vi oss ner och diskuterar fram vad vi vill att kollektionen ska stå för, vad som är den röda tråden. I denna kollektionen var det ju då nyår. Sen tar vi fram moodboards, börjar skissa och testar fram och tillbaka med tyger, material tills vi är nöjda. Sedan tillverkas allting i Kina. 

I bildspelet ser du lookbooken för kollektionen som släppts den 14:e november på Nelly.com. Vi önskar Rebecca all lycka till inför releasen!