Mest läst

Kenzas märke "Ivyrevel" påstås ha stulit Matilda Djerfs design

Dela på Pinterest
För några veckor sedan delade den svenska influencern Matilda Djerf, 21, en bild på Instagram som antyder att Kenza Zouiten Subosics märke Ivyrevel tagit hennes design. Nu svarar Kenza svar på tal.

För några veckor sedan delade den svenska influencern Matilda Djerf en bild på sin Instagramstory där hon berättade att flera följare hört av sig till henne om att en viss baddräkt från Kenzas märke Ivyrevel ser ut som Matildas design

Matilda själv instämmer och skriver bland annat att det gjort henne ledsen att se sin design stulen av ett större märke som Kenzas.

"Så många av er har påmint mig att imitation är den mest genuina formen av smicker, det gör bara fortfarande ont att se min design som jag lagt ner så mycket jobb på bli stulen av ett företag så stort som det här. Och det chockar mig att någon kan stjäla en annans design och sätta sitt märke på det", skriver Matilda i sin Story.

Bildkälla: Instagram/MatildaDjerf via Bloggbevakning

Baddräkten "Amanda" som Matilda designat för Ete Swimwear ser ut såhär.

Bildkälla: Instagram/MatildaDjerf 

Och bikinin som Kenzas märke, IvyRevel släppt ser ut så här.

Bildkälla: Ivyrevel

Efter kritiken mot IvyRevels påstått snodda design så har nu Kenza uttalat sig på bloggen om saken. Där skriver hon att hon fått meddelanden om att designen ska vara kopierad, och att Matildas inlägg på Instagram var obefogat.

"Nu är det inte jag som designar Ivyrevel’s kläder men ja, den är lik. Den är också lik andra baddräkter med knyt på ärmarna som kom ut innan hennes, baddräkter som fanns med på WGSN’s (en tjänst designers/klädmärken använder sig av) trendpage, varav en av baddräkterna med exakt samma detaljer var från Asos för flera år sedan", skriver Kenza på bloggen.

Hon säger också att hon inte vet om IvyRevels designer sett just Matildas baddräkt, men att den designen inte verkar vara unik.

"Jag fick se moodboarden från WGSN som våra designers tittat och inspirerats av och hennes var inte med där. Sen om de har sett just Matildas baddräkt innan vet jag inte, men det verkar iallafall inte vara en unik design. Tråkigt att hon blev ledsen och det skrev jag till henne också för jag vill inte att hon ska känna så såklart, men jag tycker inte att jag har gjort något fel här", skriver Kenza i blogginlägget.

Om det blir några påföljder av detta återstår att se.

Är du på jakt efter nytt badmode till beachen 2018? Då borde du spana in dessa snygga baddräkter och bikinis!

Mer:

Här hittar du sommarens hetaste jacka 2018 – och vi älskar den