Mest läst

Använder du samma bh typ varje dag? Då borde du läsa det här

Dela på Pinterest
Hur ofta ska vi egentligen byta bh? Vad händer om vi använder en och samma varje dag? Nu svarar underklädesexperten på frågan vi alla ställt oss.

Att lägga pengar på dyra underkläder är inte det roligaste och flera av oss går garanterat runt i samma bh som vi köpte för flera år sedan – eller hur?

Men nu har en expert på ämnet uttalat sig och menar att vi borde köpa ny bh betydligt mer ofta, skriver Huffington Post.

Det är Iris Clarke, som arbetar med underkläder i New York, som berättar för Huffington Post hur ofta vi ska köpa nytt samt hur länge en bh håller. 

Faktum är att enligt Iris så är det inte bra att använda samma bh varje dag, då den slits ut ordentligt. 

"Om du använder samma bh varje dag, så kan du inte förvänta dig att den håller länge än en månad", säger hon.

Hon säger att en bh blir sliten och gammal om den använts för ofta, och är det så att du pendlar mellan två favoriter som du använder till vardags så ska du se till att byta ut dessa efter ett halvår.

Orsaken är att bh:n inte håller, att kvalitén blir sämre och att dina bröst helt enkelt inte får det stöd och komfort som de förtjänar.

Ett sätt se om din egen bh är för sliten är att ta två-tre fingrar som du ska få in mellan bh:n och huden, under bygeln. Är det för tight eller för slappt så bär du fel storlek, eller har en bh som kanske har tappat formen.

Ett annat tecken på att din bh är för gammal och sliten är att bh-banden åker ner på dina axlar, samt att du måste gå och dra ner bandet på ryggen för att det åker upp.

Mer:

5 misstag du måste sluta med när du köper badkläder

Gilla Modette på Facebook!