Balklänning: Vackra klänningar till alla fester

Underbara långklänningar från NA-KD, Bubbleroom och Asos. - Foto: Foto: NA-KD, Bubbleroom, Asos, Bubbleroom
Dela på Pinterest
Fest, bal eller bröllop? Modette har listat elva vackra balklänningar, långklänningar och aftonklänningar att spana in – från budget till lyx!

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

Balklänningar

Behöver du inspiration när det kommer till klädsel på sommarens bal eller det där bröllopet som du är bjuden till? Då har du hittat rätt! Här listar vi nämligen de snyggaste balklänningarna i butik just nu och som en bonus ger vi dig även tips på hur du ska tänka kring skor.

Balklänning: Röd balklänning

En röd balklänning är en riktig showstopper! Denna långklänning från NA-KD har långa ärmar och är riktigt läcker. Endast 449 kronor här.

Balklänning: Rosa balklänning

Den här vackra balklänning finns i flera underbara färger. Den kommer från Bubbleroom. Finns att köpa här!r!

Balklänning: Skimrig klänning

Så snyggt med jordnära toner! Den här klänningen har en lång plisserad kjol och dekorativt knytband som faller vackert över en djup rygg. Tänk så snygg denna klänning kommer vara till solbrun hud! Köp den här!

Balklänning: Gul balklänning

Vad känns mer somrigt än denna pastellgula nyans? Inte mycket vill jag lova! Förutom den vackra färgen får du dessutom en elegant och smickrande halsringning som framhäver dekolletaget.Här kan du just nu klicka hem den till kampanjpris.

Balklänning: Långärmad balklänning

Alltså den här färgen är ju bara för underbar! En vacker långärmad balklänning i chiffong med plisserad volangkjol. Just nu endast 899 kronor här.

Balklänning: Grön balklänning

Lång satinklänning med hög slits,båthalsringning, tunna axelband och en riktigt djup rygg. För att inte tala om den djupa nästan smaragdgröna färgen som ger klänningen ett extra lager av lyxkänsla. Endast 999 kronor här.

Balklänning: Ljusrosa balklänning

Vacker satinklänning från Bubbleroom i v-ringad omlottmodell. Den ljusrosa nästan champagnefärgade blåsan är en kroppsnära dröm som kommer få  dig att känna dig som festens snyggaste gäst. Du hittar den här!

Var köper man balklänning online?

Ja vart köper man egentligen balklänning? Det finns förstås massor av härliga butiker som specialiserar sig på att sälja vackra balklänningar. De tenderar dock att springa i väg i pris något. Misströsta inte, nu för tiden finns massor av grymma alternativ online. Handlar du balklänningen online kan du dessutom ha tur och hitta din favorit till nedsatt pris. Här listar vi några av våra favoritbutiker där du hittar riktigt vackra balklänningar online:

Vad kostar en balklänning?

Det är väldigt individuellt hur mycket du väljer att spendera på din balklänning. Om du vill kan du lägga omkring 5 000 kronor på en riktigt lyxig långklänning, men det finns också riktigt snygga alternativ att klicka hem för under 500-lappen. De alternativ vi listar i den här artikeln ligger mellan 400 och 1 300 kronor.

Vilken balklänning passar mig?

Vilken balklänning passar då dig? Jo, det finns förstås mer än ett svar på den frågan. Men det kan vara en god idé att kika in i garderoben och fundera över vilken typ av urringning då känner dig bekväm och framförallt snygg i! Fundera över ärmlängd, färg, kjollängd och så vidare. 

Är du till exempel kort och vill framstå som längre kan det vara smart att välja en långklänning som döljer ett par höga klackar. En kjollängd som tar i golvet ger nämligen illusionen av att du är längre än du egentligen är. En enfärgad kjol men ett dekorerat liv kan också skapa en optisk illusion av längd. Om du vet vilken kroppsform du har, såsom exempelvis päronformad eller timglasformad, så kan du snabbt googla vilken typ av klänningar som är mest smickrande för din kroppsform eller som bäst framhäver dina mest sensuella drag.

Vilka skor ska jag ha till balklänningen?

Vilka skor ska man då ha till balklänningen? Ja, grundregeln är att välja ett par nätta skor som inte stjäl för mycket av uppmärksamheten från klänningen. Färgglada klänningar matchas med fördel till ett par pumps eller remsandaler i neutral färgställning. Om du däremot har en naturfärgad långklänning kan det vara snyggt att bryta av med ett par färgglada pumps. På samma sätt stylar vi gärna ljusa skor till ljusa klänningar och mörka skor till mörkare eller riktigt starka färger. 

Det absolut viktigaste är dock att välja ett par skor som är bekväma, så att du kan dansa i dem hela dagen och natten. Där kan kilklacken, som ger lite extra stabilitet och komfort, vara ett riktigt grymt alternativ. Här nedan listar vi fyra par klackar som vi gillar extra mycket just nu.


Mer:

Långa balklänningar – för fest och bröllop

Fina sommarklänningar – långa, korta och blommiga

Långa balklänningar 2023 – för fest och bröllop

Bildkälla: NA-KD, Bubbleroom, Asos