Loungewear dam – sköna kläder att varva ner i

terry shirt, loungewear dam
Hur matchar du loungewear?
Dela på Pinterest
Finns det något som slår känslan att byta om till loungewear efter en lång, stressig dag? Vi tror inte det. Modette tipsar om trendiga och snygga mjukiskläder att varva ner i.

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Modette har spanat in de senaste trenderna inom loungewear för dam – där vi ser en comeback av material som terry och ribbat. 

Så bär du loungewear på stan

Vissa kanske tycker att loungewear eller mjukiskläder endast ska bäras på soffan framför tv:n. Men så behöver det inte vara – följ Modettes tips för att lyckas med en snygg loungewear-outfit på stan!

1. Matcha byxa och topp: För en trendsäker look tipsar vi om att bära matchande byxor med din tröja eller topp. Sikta på en monokrom färgskala, men våga mixa olika nyanser av samma färg.

2. Mixa material: Om du exempelvis har valt en grön färgskala så gör det inget om plaggen har olika textur eller material. Dock blir det ännu viktigare att plaggen matchar i färg.

3. Smycken & accessoarer: Till ett par mjukisbyxor och en hoodie är det snyggt att lägga till accessoarer som ger en lyxig känsla. Välj gärna större "chunky" smycken, exempelvis ett par ordentliga guldringar. 

4. Rena sneakers: För att komma undan med din loungewear-look på stan behöver du ett par riktigt fräscha sneakers! Om din outfit är enfärgad kan du välja ett par färgglada sneakers och vice versa. Se bara till att de är rena – annars kan det dra ner hela looken. 

Loungewear dam: 7 favoriter

1. Terry: Beige skjorta & shorts

Det finns nog inget trendigare just nu än just denna kombo av skjorta och shorts i terry-material. Spana in här!

2. Terry: Lila shorts & top 

Ljuslila har verkligen varit årets trendigaste färg – och vi älskar det! Spana in här!

3. Terry: Orange skjorta & shorts

Våga bära färg! Den här fina orange färgen lyser verkligen upp vardagen. Spana in här!

4. Ribbat: Byxa & cardigan

Ribbstickat är riktigt hett just nu, dessutom är det ett mjukt material som inte sitter för tajt. Perfekt för soffan eller city! Spana in här.

5. Ribbat: Ljusblå tights & top

Vi tycker inte att snygga träningskläder bara får användas på gymmet – bär det som loungewear ute på stan eller när du ska resa. Bär gärna setet tillsammans med en vit oversized skjorta för en trendig stil. Spana in här!

6. Ribbat: Mjuka byxor & matchande topp

Ett set designat av Hanna Schönberg – hur snyggt? Setet har en mjuk passform och håller dig sval. Spana in här!

7. Linne: Avslappnad tröja & shorts

Linne är ett naturmaterial som låter huden andas. Perfekt loungewear för varma dagar. Spana in här!

Mer: 

8 tenniskjolar vi älskar – på och utanför banan

Solhatt dam – viktigaste accessoaren på beachen