Mest läst

Experten svarar: Det här betyder dina sexdrömmar

Dela på Pinterest
Drömde du att du hade sex med ditt ex i natt? Eller kanske chefen? Här får du svaret på vad dina sexdrömmar egentligen betyder.

Om vi ska vara ärliga med varandra så har vi alla garanterat haft en sexdröm någon gång. Ibland med någon olämplig, med någon annan än din partner eller med din bästa vän. Men vad betyder egentligen dessa drömmar? Vi har nu svaret.

Psykologen Lauri Loewenberg har berättat för Cosmopolitan vad allt betyder – varför du drömde om just den personen.

Läs också: Här är de "snuskigaste" namnen i Sverige – är ditt namn med på listan?

Det här betyder din sexdröm med ett ex

Få inte panik. Det betyder inte att du fortfarande är kär i personen. Enligt Loewenberg är den här typen av sexdröm, speciellt med din första kärlek, den vanligaste sexdrömmen.

Första kärleken påminner oss om tiden då vi kände oss levande och allt var nytt. Att drömma om sitt ex kan alltså betyda att du känner dig ensam eller att ditt förhållande är lite tråkigt. Ditt inre jag letar alltså efter lite passion och spänning!

Det här betyder din sexdröm med en främling

Det här är den näst vanligaste sexdrömmen. Det handlar om att du försöker lära känna dig själv. Har du sex med någon du inte riktigt vet vem det är (i drömmen alltså) så handlar det om att du vill kunna bestämma, styra ditt eget liv och bli mer självständig.

Det här betyder din sexdröm med din bästa vän

Det betyder inte att du är attraherad av din bästa vän, utan att du saknar något i ditt liv. Tänk på de tre första sakerna som dyker upp i huvudet när du tänker på din bästa vän – dessa saker fattas i ditt liv just nu, enligt Loewenberg.

Det här betyder din sexdröm med någon med samma kön

Om du vanligtvis attraheras av motsatt kön men drömmer om att ha sex med en av samma kön, så kan det ha och göra med vad personen representerar. Är du en hetrokvinna och drömmer om att ha sex med en kvinna? Tänk efter om du har varit i en situation där du blivit riktigt stolt över kvinnor på senaste tiden – där har du svaret.

Det här betyder din sexdröm med någon du hatar

Argt sex kan vara helt awesome, men varför drömmer vi ibland om att ha sex med någon vi hatar? Jo, för att vårt undermedvetna vill ha kontakt med personen. Kanske bli vänner igen, prata igenom gamla bråk?

Det här betyder din sexdröm med någon på jobbet

Att ha sex med en kollega i drömmen är som att ha sex med en bästa vän – du behöver något. Återigen, vad är det första tre sakerna du tänker på när du tänker på din kollega?

Att ha sex med din chef är annorlunda. Det kan handla om att du måste bli mer bossig över ditt eget liv eller att du behöver ha bättre kontakt med din chef på jobbet.

Det här betyder din sexdröm på en offentlig plats

Om du drömmer att du har sex inför massa folk på jobbet så kan det handla om att ditt liv mer eller mindre bara har handlat om jobbet på senaste tiden. Samma sak med att sex öppet i skolan. Geografiska platser i drömmar symboliserar en del av ditt liv som tagit stor plats den senaste tiden.

Vill du läsa mer om sex? Kolla in vad tjejer vill att killar ska veta om sex. Eller läs tjejers historier om varför de var otrogna.

Källa Cosmopolitan.se

Gilla Modette på Facebook!