Mest läst

6 saker du måste veta om sex innan du fyllt 18 år

Dela på Pinterest
Redan som 15-åring blir du byxmyndig. Även om långt ifrån alla börjar ha sex då så finns det saker du måste ha koll på trots att du är ung.

Bebisar blir till under sex...
Trots att det här låter självklart för de flesta så är det allt för många killar som klagar på att det är obekvämt med kondom och tjejer som slarvar med preventivmedel. Vill ni inte bli föräldrar? Se till att ni skyddar er båda två.

... och könssjukdomar sprids också genom sex
Låt er aldrig luras av en kille som säger att det inte är skönt med kondom, för vet ni vad som är desto mer obekvämt? Gonorré och herpes.

Ligg aldrig med någon som spelar svår
Har ditt ragg gått med på att sova ihop – men inte göra något? Då spelar den inte svår, utan den vill inte göra något. Tjata inte tills den ger upp och ligger med dig iallafall, utan låt bara bli.

Att råka ta "fel hål" är ett övergrepp
Det är inget att skämta bort med polarna dagen efter. Det är vårdslöst, skadligt och inte okej. Var rädd om den du ligger med.

Ett ja är inte ett ja till allt
Kommunikation är a och o för ett bra ligg. Se till att båda hänger med i svängarna och är med på vad som händer!

Du kommer få ligga igen
Om den andre är jättefull, spelar svår, eller är tveksam på om den verkligen vill ligga så skit i det och avstå från sexet. Du kommer få ligga igen, med någon som är supersugen och verkligen med på det. Det kanske låter självklart, men det tåls att säga en gång för mycket isåfall.

Foto: Shutterstock

Mer:

5 myter om sex vi alla trodde på i tonåren

5 tecken på att han börjar bli kär i dig – berättat av killar

Gilla Modette på Facebook!