Mest läst

Tre misstag du begår – som gör att du inte kan komma över ditt ex

Dela på Pinterest
Om du testat allt – men fortfarande inte kan komma över ditt ex så gör du antagligen något av det här helt fel.

1. Att vara arg på ditt ex

Kanske var ditt ex en riktig svinig partner som sårade dig rejält. Men att gå runt och prata illa om hen, brinna upp inombords när du ser bilder på hen eller skriva arga texter till din selfie på Instagram kommer inte få dig att gå vidare och bli lycklig. Försök att försonas åtminstonde i tanken och se de positiva bitarna av det, vad har du lärt dig? Hur har du växt som människa? Att förlåta är inte det lättaste, men det kommer ge dig sinnesro och göra det lättare att gå vidare.

2. Älta er break up-story varje gång du träffar en kompis

Ja, alla kommer fråga varför det tog slut och ju mer och mer du berättar om det desto med påminns du om det – och oftast blir storyn mer och mer djupgående och det finns en risk att du överanalyserar istället för att jobba för att komma över ditt ex. Givetvis är det viktigt att få prata ut, men akta så du inte spånar iväg och förvrider vad som faktiskt hände och försök lägga fokus på att gå vidare.

3. Du undrar vad som hade hänt om...

"Undrar hur det hade varit om vi hade kämpat lite till", "Vad hade hänt om jag bara sagt så här istället" och alla dessa "men tänk om" tankar håller dig tillbaka. Om du ska ta dig vidare så måste du sluta spekulera i vad som skulle kunna ha hänt. För det spelar ingen roll. Du är där du är för att det blev som det blev. Nu gäller det att se framåt istället för att må dåligt över vad som hade kunnat hänt i en framtid, eller det förflutna som aldrig kommer ske.

Mer:

5 tecken på att du borde göra slut – trots att du älskar din partner

21 saker du borde ha på din bucket list 2018 – om du är singel