Mest läst

10 kroppsspråk som avslöjar att hen är intresserad av dig

Kroppspråk kan visa om din dejt är intresserad eller inte. Foto: Canva
Dela på Pinterest
Känner du mer än bara vänskap med personen du dejtar men har svårt avgöra om personen känner likadant? Genom att läsa av personens kroppssignaler kan du faktiskt få en hint om vad din dejt tycker!

1. Hens pupiller blir stora

Om ni inte befinner er i ett mörkt rum och hens pupiller blir stora när hen tittar på dig så innebär det att hen tycker om dig. Så håll extra koll på hens ögon och pupiller om du är nyfiken på vad hen egentligen känner för dig. 

2. Hen lyfter sina ögonbryn när hen ser dig

Lyfter dejten på ögonbrynen när du kommer in i ett rum och ni får ögonkontakt? Om personen gillar dig och det hen ser så vill hen antagligen ha mer och lyfter då på ögonbrynen. 

Det finns några kroppsspråk som avslöjar om en person är intresserad av dig. Bildkälla: Unsplash

3. Dejten visar tänderna när hen ler

Vi visar inte alltid tänderna när vi ler, eller när vi pratar för den delen. Däremot om ni är på en dejt och personen ler stort mot dig samtidigt som hen visar tänderna så innebär det att hen är riktigt glad och inte försöker dölja det.

4. Hen ler med hela ansiktet

Ibland händer det att vi ler med hela ansiktet och inte bara med munnen när vi har fattat tycke för någon. Det innebär att om din dejt lyfter på pannan och kisar med ögonen när hen ler mot dig så är det ett väldigt positivt tecken.

5. Dejten biter sig i läppen på ett gulligt sätt

När vi är intresserade av någon biter vi oss gärna i läppen på ett gulligt och nervöst sätt. Anledningen till varför vi biter oss i läppen beror på att vi blir nervösa när vi är attraherade av personen. Nervositeten gör att vi upplever en inre stress när vi tänker på eller är nära personen vi dejtar. Det beror på att vi triggar igång stresshormonet kortisol.  

6. Hen tar ett djupt andetag när hen ser dig

Att ta ett djupt andetag kan bero på att personen hämtar luft men kan också innebära att dejten försöker imponera på dig. Nej, inte specifikt genom att andas men när hen tar det djupa andetaget så drar hen in magen och puffar ut brösten vilket kommer få överkroppen att se bredare ut och midjan smalare. Personen försöker med andra ord att attrahera dig. 

7. Hen lutar sig mot dig när du pratar

Om du och din dejt befinner er i en högljudd bar eller på en nattklubb så kanske personen lutar sig mot dig på grund av att hen inte hör. Är ni däremot på en relativt lugn plats och hen ändå lutar sig mot dig så kan det vara ett tecken på att personen är intresserad. 

8. Hen pratar med dig utan att kolla på dig

Om din crush gör detta kan vi lätt dra förhastade slutsatser om att hen kanske inte är intresserad överhuvudtaget, men försök att inte dra några förhastade slutsatser! Om dejten inte kollar på dig medan ni pratar så kan de bero på att hen är blyg, nervös och attraherad.

Om hen rör dig är hen intresserad. Bildkälla: Unsplash

9. Dejten rör vid sin hals

Visste du att halsen representerar kommunikation och sårbarhet? Om din dejt rör sin hals när ni interagerar med varandra så innebär det att hen är intresserad av dig men även känner sig orolig över att ni inte ska komma bra överens med varandra. 

10. Hen rör dig när ni pratar

Och kanske en av de mest självklara tecknen är om hen rör när ni pratar eller umgås. Om hen gör det så innebär det att hen är intresserad och vill ha fysisk kontakt.

Vet du sedan innan om att din flört är lite blyg? Lugn, i videon nedan har vi listat några tecken på att han är för blyg för att säga det till dig!

Läs också: 

3 tecken på att du är rädd för att ha ett seriöst förhållande

8 saker du aldrig borde säga till någon som är singel