Mest läst

5 vanliga tankar vi har innan vi har sex med någon för första gången

5 vanliga tankar man har innan man har sex med någon för första gången. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sex är oftast roligt men innan vi hoppar i säng med en flirt för första gången kan det vara pinsamt och jobbigt.

1. Hur ser jag ut?

Du är inte ensam om att tänka på hur du ser ut naken innan du har sex med din dejt eller span. Men vi funderar inte alltid bara på hur vi ser ut utan kläderna på, utan även när vi är osminkade, och framförallt om vi spenderar natten med hen. 

Ju mer vi fokuserar på hur vi ser ut innan sex desto mer distraherade kommer vi att bli. Det finns även en risk att attraktionen som fanns där innan försvinner eftersom vi blir så upptagna i tankarna på hur vi ser ut och uppfattas. 

Och tro det eller ej, men oftast funderar vi inte på hur den andre ser ut eftersom vi är så uppe i våra egna tankar. Så försök att släppa de självkritiska tankarna och var i nuet. 

Det är vanligt att tänka tusen olika tankar innan man har sex med någon för första gången. Bildkälla: Unsplash

2. Kommer hen tycka att jag är bra?

Innan vi har sex med någon för första gången så är det även vanligt att vi funderar på vad vår flirt kommer tycka om oss i sängen. Kommer hen tycka att jag är bra? Kommer jag kunna tillfredsställa hen? Och detta är en vanlig tanke för alla, vare sig det är första gången eller inte.

3. Är jag verkligen på humör för att ha sex?

Detta kan vara en tanke som uppstår när vi inte känner oss bekväma nakna eller är osäkra på vår kropp. Det är även vanligt att ifrågasätta om man är sugen eller inte när man övertänker situationen och vår osäkerhet börjar kicka in. Och ibland är vi helt enkelt inte på humör, vilket också är helt okej!

Vanliga tankar vi har innan vi har sex. Bildkälla: Unsplash

4. Känner jag mig bekväm?

Att ifrågasätta om man känner sig bekväm innan man har sex med någon för första gången är inga konstigheter alls. Dessutom kan det vara en hälsosam träning att göra det då negativa upplevelser kring sex har en tendens att ge en större osäkerhet då vi förväntar oss ett liknande resultat. Vi känner oss mer bekväma under sex om vi befinner oss i en miljö vi känner oss trygga och säkra i, men även om vi kommunicerar med vår flirt.

5. Kommer jag få en orgasm?

För vissa är detta den eviga frågan, vi alla har någon gång undrat om ligget kommer vara värt det eller inte innan vi hamnar i sängen med hen. "Kommer det vara skönt och kommer jag få en orgasm?". Detta är en fullt normal tanke, och ett rättvist bekymmer. Tyvärr kan vi ju inte förutse om vi kommer komma eller inte innan vi har haft sex, men desto bekvämare vi känner oss med personen vi har sex med desto större är chanserna. 

Världsartisten Zara Larsson uppmanar oss just nu till att ha mer sex, se mer av hennes viktiga samarbete i videon nedanför.

Läs också:

6 saker alla tjejer borde veta om onani

Det här betyder det om du drömmer att du har sex med din chef

sex