Mest läst

Känner du igen dig i dessa 5 saker? Då blev du curlad som barn

Hur många av punkterna kan du checka av?. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ringer du dina föräldrar direkt när det uppstår ett problem eller gör alltid det som andra förväntar sig av dig? Då kan du ha blivit curlad som barn.

Tidningen Hufftington Post skriver om curling och har pratat med psykologen Wendy Mogel som är expert på föräldrafrågor. Här listar vi tecken på att du har blivit curlad som barn och hur du kan tänka annorlunda för att våga stå på egna ben. Känner du igen dig i dessa punkter? 

Ska du ta ett beslut? Då ringer du mamma eller pappa

Är det ett stort beslut eller något som du måste bestämma? Det är klart att du slår en pling till dina föräldrar! Men innan du gör det, tänk istället igenom om du själv kan lösa problemet. 

Dina föräldrar står dig väldigt nära

Mogel förklarar att många numera hittar vänner online och inte alltid har nära vänskapsrelationer i det riktiga livet. Föräldrarna blir då extra nära barnet, något som inte alls behöver vara dåligt. Men glöm inte bort att kliva ur din comfort zone och också träffa andra.

Du vill alltid ha bekräftelse 

Du är perfektionist och vill vara säker på dina val för att du helt säkert ska välja "rätt". Kanske kände du en stor press att prestera i skolan och få bra betyg för att du ville göra mamma och pappa glada?

Tänk på vad du vill, våga gå din väg och gör inte alltid vad andra förväntar sig av dig. Det viktigaste är att du mår bra.

Foto: Unsplash

Du tycker det är jobbigt när du får för mycket stöd och gåvor

Får du alltid hjälp av dina föräldrar och är lite beroende av dem i vissa lägen? Kanske känner du att du står i skuld till din mamma och pappa? För att lämna de mer tonårsliknande konflikterna bakom er måste du "bryta dig loss" och våga stå på egna ben. 

Ställ dig frågan: Lämnar du över vissa saker till dina föräldrar som du egentligen skulle kunna hantera själv?

Du är ofta orolig

Att vara orolig kan vara en faktor som kommer av att man har blivit curlad som barn. Detta på grund av att man inte får en självständighet och chansen att växa och utvecklas. Mamma och pappa finns ju alltid där och löser alla problem... Kanske blir det att du sätter hinder för dig själv?  

I videon nedan listar vi 12 kändisbarn som är sjukt lika sina föräldrar. Håller du med? 

Mer:

Vilken typ av förälder kommer du bli? Testa här!