Mest läst

Årets tomteglass 2021: SIA avslöjar nya smaken

Årets Tomteglass 2021. Foto: created by www.layer1.se
Dela på Pinterest
Sia Glass årliga succé, Tomteglass, presenterar för femte året i rad en ny smak. "Mysigt juligt och samtidigt nytänkande", säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

I Slöinge har Sia Glass sin egna tomteverkstad. Efter otaliga experiment och smaktester under flera dagar och nätter, har man landat i den smak värdig att bli årets tomteglass. 

Inspiration kommer från traditionen att stå hemma i köket och göra julgodis bland pepparkakor, struvor och polkagrisar – så vad blir årets tomteglass?

Årets juliga smak från SIA

Valet bland alla härliga julsmaker föll till sist på polkabräck och årets juliga smak blir och heter "Vit chokladbräck med polka". 

En härlig blandning av vit chokladgräddglass, polkakulor och – håll i er – bitar av vit choklad, som går i juliga färgtoner av vitt och rött. Nytänkande men med traditionella inslag av julen. 

"En mysig bekant julkänsla"

Dan Bengtsson tycker Sia Glass för femte gången lyckats med kombinationen "nytänk med smaken med en mysig bekant julkänsla", där man kombinerar jul och glass. 

Traditionen har varit väldigt uppskattad bland konsumenterna och kommer i limiterad upplaga. 

Årets tomteglass – risk att sälja slut 

Är man sugen på testa årets smak av vit chokladbräck med polka bör man göra slag i saken, av erfarenhet har den populära tomteglassen sålt slut. Smygstarten sker vecka 44 i butik och säljs i förpackning 0,5 liter. 

Tidigare Tomteglassmaker

2017: Skumtomte

2018: Lussebulle

2019: Marsipangris

2020: Glöggmys

Jul