Mest läst

Så behåller du solbrännan efter semestern

Så behåller du brännan i sommar. Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Soldagarna på stranden är snart ett minne blott, men misströsta inte. Här är de supersmarta knepen som håller brännan vid liv även i höst!

I takt med att sommaren börjar lida mot sitt slut så börjar även solbrännan att sakta men säkert tyna bort. Men det finns en hel del hälsosamma knep att ta till som förlänger sommaren och får din hud att se solkysst ut året om. 

1. Återfukta huden

Huden behåller färgen längre om den är återfuktad. Välj en bodylotion med lyster och en gnutta färg så ser huden frisk och fräsch ut även när färgen börjar försvinna. 

2. Byt ut tvålen

Använd istället en duscholja, den återfuktar samtidigt som den gör huden ren. Drick också mycket vatten för att återfukta inifrån.

3. Ät kosttillskott

Att få i sig en extra dos med betakaroten kan göra att du får en brunare hudton. 

4. Raka inte benen

Skaffa en epilator eller raka mindre. Huden kan nämligen ta skada när man drar en sylvass rakyhyvel över benen.

5. Fuska med brun utan sol

Det är okej att fuska sig till en bränna under vinterhalvåret. Försök håll dig undan ifrån solariebädden till varje pris och boka istället boka in en spraytan eller investera i en bra brun utan sol.

Här hittar du våra favoriter i vårt stora test av brun utan sol-produkter 2019. Är du nybörjare? Se i videon nedan vad du ska tänka på när du applicerar bus.

Mer:

5 bästa produkterna till en strålande återfuktad hy nu i sommar

6 saker som förstör ditt hår på sommaren – och hur du undviker dem

10 beauty hacks på Instagram som kommer rädda din dag

Gilla Modette på Facebook!