Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så fäster du dina lösögonfransar – våra bästa tips

Dela på Pinterest
Modette ger sina bästa tips på hur du får dina lösögonfransar att hålla hela natten

1. Välj lim med omsorg

Nu tänker du säkert "vadå, lim som lim" men nej tro oss.

Vi har försökt och försökt med hur många olika lim som helst och det är stor skillnad! Investera i ett bra lim och använd inte de limmet som du får med när du köper singelfransar. Här kan vår hitta min favorit.


2. Klipp till fransarna så att de passar din ögonform

Detta är nästan en av de svåraste stegen men även det viktigaste. Det är omöjligt att få till snygga lösfransar om de inte passar din ögonform.

Shoppingtips
GRL PWR
Dream big
Mom to be

Även fast det är tidskrävande så ger det så himla bra resultat om du tar dig tiden att klippa till lösfransarna så de är lika långa som din egen fransrad. (Tips: använd en nagelsax, kökssaxen funkar inte, vi har försökt)

3. Böj till både lösfransarna och dina egna fransar

Dina egna fransar kan du lätt böja till med en vanlig fransböjare. Lösfransarna däremot kan du med fördel inför appliceringen "mjukas upp" lite med dina egna händer.

Detta gör du enklast genom att böja fransraden upp och ner med dina händer så att den mjuknar upp lite och inte är lika stel. Superbra tips som gör appliceringen så mycket lättare och mindre kladdig.


4. Lägg på lim och låt torka

Nästa steg är att applicera limmet. Här krävs det tålamod, annars kan det bli både kladdigt och bidra till diverse utbrott.

Applicera limmet på lösfransarna och låt torka, minst 20-30 sekunder (läs på förpackningen av limmet det brukar stå där hur länge som rekommenderas). Tycker du att det går för långsamt så kan du blåsa lite försiktigt på limmet så torkar det ännu fortare.


5. Fäst fransarna på mitten av ögonlocket först och sedan på sidan

Nu är det dags att fästa dina lösfransar på ditt ögonlock. Nu väljer du själv ifall du vill applicera med finngrarna eller med en pincett, vi föredrar en pincett.

Fäst fransarna precis ovanför din egen fransrad, akta så du inte fäster direkt på dina egna fransar. Börja att lägga fransraden i mitten av ögonlocket och "dra" sedan ner ändarna av fransraden till den inre ögonvrån och sedan till den yttre.


6. Tryck till med pincett

Efter att du har fäst fransarna någorlunda bra så kan du nu justera fransarna med din pincett. "Tryck till" lite försiktigt längs lösfransraden så att den fäster så långt in mot din egen fransrad som möjligt.


7. Övning ger färdighet

Nu är du klar och vi kan berätta för dig att vi har testat och testat och testat oss fram till min vår egna rutin så försök att testa dig fram till din egen. Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa någon därute och kom ihåg att övning ger färdighet!

De första fem-tio gångerna som vi hade på oss lösfransar så lossnade de, satt lite halvkonstigt och var inte särskilt snygga.

Nu för tiden går det på rutin och de sitter där de ska hela kvällen så man kan säga att det har gått framåt. Lycka till!


Mer:

8 proffstips för att få riktigt långt hår

6 snabba tips för fylligare läppar – helt utan ingrepp

Gilla Modette på Facebook

Det här är en redaktionell artikel med länkar via vår partner Apprl

Bildkälla: hudabeauty