Mest läst

4 saker din läkare vill att du ska veta om brun utan sol

Sola säkert i sommar!. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Använder du brun utan sol? Då borde du läsa det här! Läkare menar att det finns en del saker du borde tänka på...

1. Det är mer hälsosamt än att sola på riktigt

Att ligga och pressa i solen är inte hälsosamt. Det kan öka risken för cancer och du bränner lätt din hud – vilket inte alls är bra. Att använda brun utan sol däremot är inte ohälsosamt och är alltid ett bättre alternativ än en äkta solbränna. 

2. Det är lätt att bränna sig när man har brun utan sol

När du ligger och solar på stranden med din fakebränna så kan det lätt kännas som att du inte behöver smörja in dig speciellt mycket – eftersom du redan har fått din grundfärg. Men det stämmer såklart inte och under din brun utan sol är du blek och din hud är skör. Tänk därför på att använda brun utan sol med solskydd eller smörj in dig innan du lägger dig under solen.

3. Allergitesta först

Vissa personer är känsliga för brun utan sol – därför är det viktigt att du testar den först. Speciellt om du ska iväg på ett roligt event eller liknande och du aldrig har testat det innan. Det är nog inte så roligt att gå runt med röda prickar överallt. 

4. Perfekt tillfälle att kolla din hud

Hur ofta kollar du din hud? Egentligen? Allt från leverfläckar, hudförändringar och fästingar. När du tar brun utan sol är det här ett perfekt tillfälle. Ställ dig i ett ljust rum med flera speglar och spana in varenda liten centimeter på din kropp – för att kolla så att den verkligen mår bra.

Källa: Cosmopolitan.com

Mer:

Därför ska du aldrig raka dina ben på morgonen

Därför ska du alltid använda ekologisk smink

Gilla Modette på Facebook!