Mest läst

Kenzas hemmakur bleker håret på två timmar – utan att färga det

Bloggerskan Kenza har en hårfärg många önskar. Foto: Kenza
Dela på Pinterest
Kenza testade en hemmakur för att få ljusare hår och på bloggen visar hon nu upp före- och efterbilder. Inpackningen tog bort Kenzas mörka toning och hon blev ljusare i håret – efter bara två inpackningar.

Kenza Zouiten visade nyligen upp att hon har tonat håret mörkt, något som vi bland annat fick se på ELLE-galan då hon rockade en mörkare nyans i håret än tidigare.

     Foto: Kenza Subosic Zouiten

Men på bloggen skriver hon att hon inte var helt nöjd. Planen var egentligen att bara få det lite kallare, men att det blev lite för mörkt. 

Så, Kenza ville ha tillbaka färgen hon hade tidigare, som var väldigt solblekt. För att undvika blekning och färgning så googlade Kenza efter tips på hur man får bort en toning snabbt – och ja, hon hittade en kur som verkade fungera galant.

Kenza visar upp före- och efterbilder på bloggen och det är verkligen stor skillnad. Bilden till väster är dagen efter hon tonade det mörkt, och bilden till höger är två veckor senare, efter hon använt två C-vitaminkurer. Dock ska kuren ha gett effekt redan första gången, bara efter någon timme.

Foto: Kenza Subosic Zouiten

Så, vad innehöll denna mirakelkur?

"Mosa 6 C-vitaminbrustabletter (1000 mg st) i en bunke tills det blir som puder och blanda i 2-3 msk schampo (jag tog Head & Shoulders för läste att det drar ut färg), 1 msk honung och pressa i lite citron. Blanda och applicera i hela håret (håret ska vara nytvättat med schampo och handdukstorrt) och massera in det ordentligt", skriver Kenza på bloggen.

Kenza skriver också att man helst ska ha en duschmössa eller en plastpåse över håret, samt en handduk över som håller det varmt. Kuren hade hon i 1-2 timmar och sköljde sedan ur det med vanligt schampo och balsam.

Kenza skriver dock att det kan klia lite, och att man ska skölja ur om det börjar svida för mycket.

Mer:

Här är misstaget du gör när du duschar – som ger dig fett hår direkt

Gilla Modette på Facebook!