Mest läst

Så ser du pigg ut – trots att du sovit alldeles för lite

Dela på Pinterest
Var du uppe lite för länge igår och behöver ett sista minuten-knep för att se piggare ut?

1. Ljus kajal i vattenlinjen

Det här är ett knep flera använder sig av för att sminka till sig större ögon. Det gör att du ser piggare ut och dina ögon "poppar" mer. När du är trött så händer ofta ögonen en del, vilket då kan räddas genom att sminka ljus kajal i vattenlinjen, då ser du lite piggare ut. 

2. Kalla skedar under ögonen

Ett gammalt husmorsknep som faktiskt fungerar. Har du tunga eller svullna påsar under ögonen så kan kyla rädda dig. Det minskar dina påsar och om det inte ger någon synlig effekt så kommer du i alla fall känna dig piggare.

3. Duscha kallt

Det kanske inte är det mest behagliga. Men att duscha kallt får din kropp att piggna till. Duscha varmt några minuter och dra sedan igång kallvattnet. 

4. Återfukta huden rejält

Använd samma hudvårdsrutin som du alltid gör, men återfukta lite extra. Trött hy resulterar ofta i torr hy, och en återfuktad låt ser ofta piggare ut. Ge din hy ett extra glow, så kommer ingen se att du var vaken lite för länge igår.

5. Använd en ljusare concealer

Täck dina mörka ringar under ögonen med en ljus concealer. Ett tips är att införskaffa en riktigt ljus concealer och ha hemma, för nödfall. 

6. Ta på dig något färgglatt

Färgglada kläder får dig att sticka ut mer och du kommer automatisk se piggare ut. Vill du däremot bara smälta in och inte sticka ut så borde du satsa på något mörkt och grått.

Mer:

7 enkla sminkkep som kommer få dina ögon att se större ut

Gilla Modette på Facebook!