Mest läst

Så gör du för att din brun utan sol ska hålla längre

Så här gör du om du vill att din brun utan sol ska hålla längre. Foto: Unsplash, Pexels
Dela på Pinterest
Undviker du solen i sommar och satsar på brun utan sol istället? Då finns det några knep du borde veta om, som gör att den håller betydligt längre.

1. Peela kroppen

Innan du applicerar din brun utan sol så kan det vara bra att peela din kropp för att få bort smuts och gammal brun utan sol. Det bästa är att använda en peelinghandske, men om du inte har en sån tillgänglig så fungerar en liten handduk lika bra. Blöt den med varmt vatten, ta peeling och skrubba loss! 

2. Återfukta hela tiden

När du väl har applicerat din brun utan sol så gäller det att återfukta huden rejält. Flera brun utan sol-produkter torkar nämligen ut huden. Det kommer märkas genom att brun utan solen "spricker" på huden och du blir fläckig. Återfukta varje kväll och morgon så kommer brännan hålla längre, och du känner dig fräschare! 

Bildkälla: Unsplash

3. Använd mer brun utan sol

Vill du att din brun utan sol ska hålla i hela sommaren så behöver du såklart regelbundet applicera mer. Vänta inte till att din gamla börjar släppa, utan hitta ett mellanläge där du applicerar ett nytt lager på den gamla, så att du hela tiden uppdaterar brännan. Ett tips är att ta en ny omgång var fjärde dag.

4. Använd hudlotion med brun utan sol

Om du har en brun utan sol som ger starkt effekt och du inte vill lägga på ännu ett lager så kan du smörja in kroppen med hudlotion som har pigment i sig. Det finns flera varianter som ger en liten solkysst touch och inte alls den där starka brun utan sol-känslan. Då håller du kroppen brun och återfuktad på samma gång!

Mer:

5 fel du gör när du använder brun utan sol – som gör dig fläckig

Gilla Modette på Facebook!