Mest läst

Därför ska du aldrig ta citronvatten i ansiktet

Dela på Pinterest
Har läst om att C-vitamin och citroner ska vara magiskt för din hy? Då är det några saker du behöver veta om – innan du testar det själv.

Internet är fyllt med både mirakel- och hemmakurer för att få bort porer, minska finnar, få glow, minska ålderstecken och ja, allt du kan tänka dig. Det är bara en googling bort – men ibland måste du stanna upp och vara lite kritisk, för vissa saker är faktiskt inte bra för dig.

En huskur som ofta syns på nätet är att göra ansiktsmasker av citronsaft – något som ska minska dina finnar och ge dig en skönhetsboost. Men, det finns en stor nackdel med den här kuren. 

C-vitamin är en organisk syra och antioxidant som finns i bland annat citron, apelsin, nypon och persilja. Den är bra för både kropp och själ och kan stärka ditt immunförsvar, ge dig ett naturligt glow och hjälpa till med matsmältningen. 

Bildkälla: Unsplash

Att dricka citronvatten eller äta mat som innehåller C-vitamin är alltså bra, men att mixtra med C-vitaminer i hudvård kan slå helt fel. 

Citronsyran är nämligen väldigt stark, och kan ge reaktioner på dig med känslig hy, skriver Cosmopolitan

En vanlig metod för att naturligt bleka håret är att ta citronvatten i håret och sedan vara i solen, så då kan ni ju förstå hur stark syran är.

Så, om du går ut i solen med citronsaft i ansiktet så kan en kemisk reaktion uppstå – som gör att du kan bränna dig rejält. Därför borde du undvika att göra egna ansiktsmasker eller kurer hemma, och satsa på att köpa säker hudvård som innehåller C-vitamin istället.

Bildkälla: Unsplash


Mer:

6 saker du kan äta som ger dig naturligt glow

Gilla Modette på Facebook!