Mest läst

Snyggare efter sex? 5 skönhetsfördelar med att ligga

Foto: Pexels. Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Tydligen så är "sex-glow" inte en myt. En ny studie visar att det finns flera fördelar med sex när det kommer till skönhet.

Endorfiner, bättre kondition och glow. Sex kan leda till mer än bara orgasmer. Enligt en ny studie finns det flera skönhetsfördelar med sex. Vissa av effekterna som orsakas av ett bra ligg kan dessutom vara i 48 timmar. "Sex glow" är alltså inget skämt...

1. Plumpade läppar

Blodflödet strömmar till och det märks i läpparna direkt. När du kysser din partner och rör på läpparna blir de plumpade och fylliga.

2. En "dewy" look

Endorfiner släpper loss endorfiner som har en anti-inflamatorisk effekt på din hud. Det kan även öka produktionen av östrogen som gör huden mer elastisk samtidigt som det i sin tur ökar produktionen av kollagen. Så en glowig look kan du få som varar länge!

3. Klarare ögon

Cosmopolitan som också rapporterat om undersökningen skriver att hormonet oxytocin utsöndras i samband med kontakt av det sexuella slaget. Detta kan göra att man känner sig harmonisk, men också att du får klarare ögon och en piggare blick. 

4. Rosiga kinder

Under sex rusar hjärtat vilket gör att blodkärlen vidgas och cirkulationen ökar i kroppen. Och som vid annan fysisk ansträngning är det inte konstigt att våra kinder blossar upp och blir rosigare.


Så kanske är det inte dumt med lite morgonmys innan du sticker till jobbet om du vill känna dig extra tjusig en dag. Eller varför inte innan krogen istället för efter?

Sexlusten kommer och går för de flesta paren. Det är vanligt att man hamnar i svackor då man går en längre tid utan närhet – och då kan det krävas aktiva handlingar för att komma tillbaka på banan igen. Vi har intervjuat tjejerna från podden "Alla våra ligg" om hur man får tillbaka sexlusten om man tappat den. Se deras tips i videon nedanför.

Mer:

"Jag har tappat all min sexlust – hur får jag den tillbaka?"

sex