Mest läst

Redaktionen testar: Recension av Tanrevel Spraytan Kit

Modettes shoppingredaktör Ebba Dahlman har testat Tanrevel. Foto: Foto: Ebba Dahlman
Dela på Pinterest
Tanrevel är varumärket som revolutionerat brun utan sol för hemmabruk. Influencers som Bianca Ingrosso och Petra Tungården visar hur de själva åstadkommer sina proffsiga spraytans med Tanrevel. Men är den så bra som alla säger?

I den här artikeln förekommer det annonslänkar.

Alla drömmer vi om en gyllene solkysst look utan att behöva skada huden i solen. Brun utan sol är räddningen (det är sedan gammalt) och Tanrevels startkit sägs vara lösningen på hur man får till en perfekt spraytan – helt utan fläckar och krångel! 

Modettes shoppingredaktör Ebba Dahlman har testat Tanrevel. Här nedan hittar du hennes recension:

Vad är Tanrevel?

Tanrevel är ett varumärke som lanserat ett litet verktyg, som de själva kallar för spraytan i pocketformat – och det är precis vad det är. Du fyller själv på din maskin med brun utan sol-vätskan i din uppladdningsbara maskin och är sedan good to go att kunna ge dig själv en fläckfri solbränna. Det är i alla fall vad produkten utlovar – vi bestämde oss för att testa om det stämmer.

Tanrevel Spraytan Kit – just nu rabatt!

Här kan du klicka hem ditt startkit med 20 procent rabatt.

Tanrevel recension

Pris: 799 kronor 639 kronor

★★★★ Poäng: 4/5 

– Färgen appliceras med en ånga vilket gör den nästintill idiotsäker för fläckar. UNDERBART! Speciellt för en som mig, som testat brun utan sol många gånger, men aldrig fastnat på grund av krångel och kladd.

– Jag såg också en video där Bianca Ingrosso använde sin Tanrevel maskin för att göra contouring och fräknar, så redan innan jag använde Tanrevel visste jag direkt att jag skulle testa dessa hacks. Hur gick det då? Jo, jag behöver nog lite mer träning för att bli ett fullfjädrat spraytan-proffs. Lyckades inte helt med min contouring, då jag inte vågade gå tillräckligt nära huden med maskinen, tillräckligt länge. 

Plus med Tanrevel

+ prisvärd på sikt

+ lätt att använda 

+ bli brun utan sol snabbt 

+ skapa contour eller fräknar

+ torkar snabbt

+ byggbar solbränna

+ dryg produkt

+ färgar inte av på kläder

+ 100% vegansk

+ passar alla hudfärger

Minus med Tanrevel

- dyr första kostnad, man måste investera i maskinen

- ångan doftar väldigt gott, men doften är intensiv och jag personligen hade svårt att inte andas in ångan

- svårt att hålla koll på avståndet

Hur var det att använda Tanrevel för första gången?

– Det var lätt att ladda upp, fylla på och använda maskinen. Sedan ska man, enligt instruktionerna, spraya från kind till kind i en U-rörelse som därefter övergår i en T-rörelse över T-zonen. Man ska hålla maskinen på ett avstånd på cirka 15 centimeter. Maskinen håller igång i 40 sekunder och processen kan upprepas 3 gånger vid första användningen. Ja, ungefär så står det i instruktionerna som medföljer.

– Jag måste erkänna att jag hade svårt att bedöma avståndet och gissar att det säkert blev lite närmre eller lite längre ifrån med brun utan sol-ångan på vissa partier. Jag upplevde det också svårt att inte andas in doften som, i mitt tycke, var lite för intensiv. Även om den doftar härligt! Jag hade inte heller tänkt på att spraya på halsen och öronen om jag inte hade läst andra recensioner innan. Även om det där med halsen och öronen såklart är en tumregel när det kommer till brun utan sol i ansiktet. Utöver det var det en positiv upplevelse.

Tanrevel före och efter - hur blev resultatet?

– Så upp till bevis, är Tanrevel Spraytan Kit så bra som alla säger? Mitt svar är JA!

– Resultat av mitt första försök hittar du ovan. Det blev ett väldigt blygsamt resultat som ser väldigt naturligt ut, vilket passar mig perfekt. Är så taggad på att fortsätta att bygga på den här färgen genom att använda maskinen igen! Bilden till vänster är tagen precis efter att jag tvättat ansiktet och på bilden till höger är tagen 1 timma efter att jag applicerat Tanrevel.

Tanrevel påfyllning

När din vätska börjar ta slut behöver du givetvis inte köpa ett nytt kit, utan du klickar hem en sådan här liten refill-flaska. Kostar vanligtvis 299 kronor, men här får du den just nu för bara 239 kronor.

Tanrevel Luxury Dark

Tanrevel har dessutom lanserat en ytterligare färg på refill-vätskan som är mer anpassad till varmare hudtoner och sägs ge lite extra glow. Kostar vanligtvis 299 kronor, men här får du den just nu 20 procent.


Mer:

Brun utan sol: Bli brun snabbt – stor guide och bästa tipsen

Recension: Dyson eller Revlon? Här är den bästa varmluftsborsten