12 budgetprodukter inom hudvård – som verkligen fungerar

Hudvård
12 budgetprodukter inom hudvård – som verkligen fungerar
Dela på Pinterest
Att ha strålande hy behöver inte kosta skjortan! Modette tipsar om 12 budgetprodukter inom hudvård – som verkligen fungerar.

Den här artiklen innehåller reklamlänkar.

Modette har testat sig fram i hudvårdsdjungeln och hittat 12 budgetkap att klicka hem. Effektiv hudvård behöver inte vara dyrt – vi har listat alla hudvårdsfavoriter för under 300 kronor. 

Hudvårdsprodukter 

1. Pixi Glow Tonic

Den här superhyllade tonern är det nog inte många som missat, då den är många kändisars favorit. Den har en peelande effekt som gör huden riktigt stålande kombinerat med aloe vera som lugnar och mjukgör. Här hittar du bäst pris på tonern.

2. Synchroline Sensicure Micellar Water

Micellärt vatten fungerar genom att dra ut smuts och orenheter med en magnetisk effekt. Det är en väldigt skonsam rengöring som passar alla hudtyper och är en favorit hos många makeup-artister. Sensicures kostar endast 219 kronor här.

3. VICHY Aqualia Thermal Night Spa


En intensiv fuktboost! En fuktgivande nattkräm och ansiktsmask som ger din hud näring. Här hittar du masken.

4. Estelle & Thild BioHydrate Thirst Relief Vitamin Serum

Har du inte redan ett serum är det hög tid att införskaffa ett – det är nämligen här du hittar ingredienserna som verkligen har effekt på huden. Detta serum kommer från ekologiska märket Estelle & Thild och innehåller vitaminer och antioxidanter samt hyaluronsyra som ger fukt och glow. Här hittar du serumet.

5. Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask

En djuprengörande lermask. En perfekt produkt för att få bort envisa pormaskar och minska glans och stora porer. Du hittar den här.

6. C-vitaminserum från Lumene

Lumene är ett riktigt bra budgetmärke, både när det kommer till smink och hudvård.Det här serumet är packat med c-vitamin som fuktboostar och ger lyster till glåmig hud. Du hittar det här för 299 kronor.

7. Cetaphil Daily Facial Moist

Cetaphil är ett  hudvårdsmärke som både Hollywoodkändisar och hudläkare älskar. Produkterna är snälla mot huden och riktigt prisvärda. En mycket lätt och återfuktande ansiktskräm till ett grymt pris! Ansiktskrämen hittar du här för endast 99 kronor.

8. Biotherm Life Plankton Essence Sheet Mask

En näringsrik ansiktsmask som återfuktar och lugnar huden. Denna mask är magisk och finns att köpa här.

9. Maria Åkerberg Papaya Peeling

Den här populära produkten är en enzympeeling för ansiktet med Papain som är ett extrakt från papaya. Peelingen löser varsamt upp döda hudceller och motverkar pormaskar! Du hittar 100ml för 229 kronor här!

10. Emma S. Melting Cleansing Balm

Det här är en rengöring med en lätt mjölkig konsistens för alla hudtyper. Innehåller oljor från raps och aprikos som återfuktar huden. Klicka hem den här!

11. Dermalogica Clear Start Skin Soothing Hydrating Lotion

Den här är en aktiv nattkräm som behandlar finnar och orenheter i huden medan du sover. Du hittar den här.

12. Holika Holika 3 Seconds Starter

Att Sydkorea ligger i framkant när det gäller innovativa skönhetsprodukter är ingen nyhet vid det här laget. Därför är det inte så konstigt att så kallad K-beauty är superhett, och ett av de populäraste märkena är Holika Holika. Det här serumet hjälper dig att tackla acnerelaterade bakterier och är rogivande på irriterade områden. Klicka hem det härifrån för endast 111 kronor!

Vad ska man ha för hudvård?

Vad man ska använda för hudvård är väldigt individuellt. Om du vill ha frisk och välmående hy är det viktigt att du hittar produkter som är anpassade efter just din hud. Man brukar dela in olika hudtyper i olika kategorier. 

  • Normal hy – en lugn och balanserad hudtyp utan några större besvär. Använd hudvård som återfuktar och använd inte för starka peelings och syror. 
  • Torr hy – en hudtyp som ofta känns stram, särskilt direkt efter rengöring. Huden är ofta fuktfattig och torr. Använd en hudvård som är återfuktar på djupet och lugnar huden. Oljor och produkter med aloe vera passar denna hudtyp.
  • Fet hy – en hudtyp som har överproduktion av fett och blir lätt blank och glansig i ansiktet.  Välj hudvård som är fuktgivande och balanserande, gärna i geléform. Det är viktigt att du håller huden återfuktad och inte torkar ut huden. 
  • Kombinerad/blandhy – en hudtyp som både har torra och feta partier i ansiktet. Använd hudvårdsprodukter som balanserar huden. Om du har blandhy kan du även punktbehandla vissa områden som exempelvis t-zonen. 
  • Känslig hy – en hudtyp, eller snarare ett tillstånd. Denna hudtyp kan reagera på parfymerade och produkter med aktiva ämnen. Använd milda hudvårdsprodukter utan parfym. 

I vilken ordning ska man använda sina hudvårdsprodukter?

Serum, rengörings balm, fuktmask, ögonkräm – det är många olika produkter att hålla koll på vilket gör det svårt att veta vilken ordning man ska använda sina hudvårdsprodukter. En tumregel som är enkel att följa är: börja med den tunnaste produkten efter rengöring och avsluta med den tjockaste produkten. Här kommer en enkel steg-för-steg guide, om det är någon produkt du inte använder så hoppar du bara över till nästa steg.

  • Rengöring
  • Toner
  • Serum
  • Olja
  • Ögonkräm
  • Ansiktskräm
  • Solskydd (på morgonen)
  • Ansiktsmask (på kvällen)
  • Ansiktsspray

Artikelbild: Pexels/ Ron Lach

Läs mer: 

5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet

5 grymma verktyg som hjälper dig att bli av med pormaskar