Mest läst

Fotvård: 5 steg till fina fötter hemma

Fina fötter på en budget!. Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har du precis som vi sprungit runt barfota hela sommaren utan att riktigt ta hand om dina fötter? Modette tipsar om produkter för fotvård hemma och hur du får fina fötter som resultat.

Artikeln innehåller reklamlänkar.

På sommaren använder många öppna skor och sandaler – vilket ibland gör våra fötter smutsiga och i stort behov av fotvård! Istället för att lägga dyra pengar på en fotsalong kan du enkelt fixa till sommarfötterna genom fotvård hemma. Bjud in några kompisar och sätt upp en salong hemma – det är perfekt för en mysig tjejkväll! 

Fina fötter – Steg för steg

1. Ta bort gammalt nagellack

Innan du påbörjar resan mot fina fötter är det en god idé att avlägsna gammalt nagellack med hjälp av en nagellacksborttagning. Välj ett aceton-fritt medel som inte torkar ut naglarna för att få friska och starka naglar. 

2. Fotbad 

Tappa upp ett varmt fotbad i en lagom stor balja och njut av 20 minuters lugn och ro. Häll i badsalt och låt vattnet avlägsna smuts och orenheter. Tips! Bred ut en handduk under fotbaljan och sätt dig framför tv:n, eller plocka fram en riktigt härlig bok!

3. Skrubba

Efter ungefär 20 minuter bör fötterna vara mjuka och lena – då är det dags att skrubba! Plocka fram en fotskrubb och massera fötterna i cirkulära rörelser. Det kan kittlas lite i början, men det går över efter ett tag. 

4. Fila 

För att verkligen bli av med dina förhårdnader behöver du en bra fotfil. Använd filen för häl och trampdyna. Om du inte blir av med alla förhårdnader bör du inte själv hyvla eller skära bort dem – då är det helt enkelt dags för professionell fotvård. 

5. Avsluta med fukt

Efter din fotvård hemma är det dags att återfukta och smörja in fötterna. Använd en fotkräm som verkligen tränger in i torra, trötta fötter. Voilá! Du sparade precis in ett dyrt salongbesök genom att göra mysig fotvård hemma. 

Allt du behöver för fina fötter 

1. Nagellacksborttagning 

Skonsamt borttagningsmedel för nagellack. Välj gärna ett aceton-fritt medel för att minska uttorkning av nagelband och naglar. Köp här!

2. Badsalt 

Det här badsaltet från Sunday Rain är fyllt med havssaltkristaller som rengör huden på djupet. Det innehåller Acai Berry extract som är rikt på c-vitamin vilket ger energi och lyster. Tillsätt 2-4 skopor salt i varmt vatten och njut av ett härligt bad. Köp här!

Ett lugnande badsalt med eteriska oljor från Jasmin och lavendel – perfekt innan läggdags. Klicka hem här!

3. Fotskrubb

Mild tvål med pimpsten och pepparmint – skrubbar rent dina fötter och avlägsnar orenheter. Köp här!

4. Fotfil

En ergonomiskt utformad fotfil som tar bort förhårdnader från häl och trampdyna – en riktig klassiker i badrumsskåpet! Köp här!

För riktigt tuffa förhårdnader är det värt att investera i en elektrisk fotfil – som gör jobbet åt dig! Köp här!

5. Fotkräm 

Det läckra sheasmöret ger välbehövlig fukt för trötta fötter, samtidigt som den ger en underbar doft av lavendel. En lyxig fotkräm som dessutom kommer i en fin förpackning!

Mer:

Guide: Allt du behöver veta om micellärt vatten

5 anledningar till att börja torrborsta

Artikelbild: Pexels