Mest läst

​4 tips – fixa det perfekta strandhåret med saltvattenspray

Saltvattenspray
​4 tips – fixa det perfekta strandhåret med saltvattenspray. Foto:
Dela på Pinterest
Vad sägs som att kunna få till de där härliga sommarlockarna man får efter ett salt bad året om? Med hjälp av saltvattenspray kan du fixa det perfekta strandhåret på egenhand. Modette tipsar om 4 saltvattensprayer att klicka hem direkt!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Visst är det så att att man nästan alltid känner sig fin i håret efter en dag på stranden? Salta bad ger håret fina naturliga lockar och en härlig beach look. Saltvattenspray ger samma struktur i håret som när du badat i saltvatten utan att torka ut håret på samma sätt, vilket ger håret en busig och somrig look. Många saltvattensprayer innehåller även någon form av olja som återfuktar håret. 

Saltvattenspray

En bra saltvattenspray ger inte bara härliga lockar utan får dem även att hålla längre. Om du har fint och tunt hår ger saltvattenspray håret mer textur och håret får en strävare känsla som gör det enklare att styla. En fördel med att använda saltvattenspray framför vanlig hårspray är att man får ett väldigt naturligt och lätt resultat. 

1. Balmain Salt Spray 


Redaktionens favorit! En lätt saltvattenspray som ger håret volym och ger fina strandlockar. Ett stort plus är att denna spray är väldigt enkel att borsta ur. Klicka hem den härifrån!

2. NOIR Stockholm Beach Muse - Sea Minerals Spray

En vårdande saltvattenspray som behandlar skadad och torrt hår. Denna saltvattenspray luktar magiskt! Klicka hem den härifrån!

3. maria nila Style&Finish Salty Mist

Ger håret fin struktur utan att det ser för fixat ut. Stort plus för veganska ingredienser. Klicka hem den härifrån!

4. REF. Ocean Mist

Saltvattenspray från REF. som ger håret textur och en matt effekt. Klicka hem den härifrån!

Hur använder man saltvattenspray?

Du kan använda saltvattenspray på flera olika sätt, antingen applicerar du det i torrt hår eller i fuktigt hår. Spraya i håret och använd sen händerna för att rufsa till frisyren eller använd ett värmeverktyg för att locka håret. Saltvattenspray fungerar lika bra på kort som långt hår. För ett extra naturligt resultat så använder du saltvattenspray i fuktigt hår och låter det självtorka. Använd bara saltvattenspray i längderna och krama in produkten i håret. 

Vad gör saltvattenspray?

Saltvattenspray ger håret fina strandlockar, ger textur till fint hår, gör det enklare att styla, gör så att lockarna håller längre och ger även en känsla av mer volym och tjockare hår. Kan det bli bättre? 

Artikelbild: Pexels/ Leah Kelly

Läs mer: 

Så får du tjockare hår – här är produkterna som hjälper

8 produkter för dig som vill ha långt hår – snabbt