Mest läst

Steg-för-steg guide – så får du dewy skin

Steg för steg – så får du dewy skin. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Dewy skin är den senaste trenden inom hudvård – Modette ger dig en enkel steg-för-steg guide och lär dig alla knep du behöver för att få dewy skin.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Dewy, glass och bouncy – inom skönhetsvärlden kommer det inte bara nya produkter utan även nya ord som beskriver de senaste produktsläppen. Du har säkert hört Bianca Ingrosso, Wilma Holmqvist och Felicia Aveklew prata om "Dewy skin" in sina Youtube videos – men vad betyder det att någonting är dewy? 

Det här är dewy skin

Dewy skin beskriver en återfuktad hud med mycket lyster. Föreställ dig din hy precis efter att du lätt exfolierat huden och sedan smörjt in dig men en härlig återfuktande kräm – det är dewy skin. Frisk, fräsch och återfuktad är tre ord som enkelt kan beskriva dewy skin. 

Hur får man dewy skin? 

För att uppnå en dewy look är det viktigt att hålla huden återfuktad och i balans. Satsa på en bra hudvårdsrutin som återfuktar huden på djupet och arbeta med produkter som innehåller C-vitamin för extra lyster. 

I sminkväg ska du välja smink i krämform i så stor utsträckning som möjligt – rouge, highlighter, bronzer och concealer. För att uppnå en dewy look är det viktigt att inte använda puderprodukter.

En dewy look är inte komplett utan en ansiktsspray. Avsluta din skönhetsrutin med att spraya en härlig facemist i ansiktet. 

För att uppnå en dewy skin är det viktigt att arbeta med lager på lager av hudvård. Du börjar med den tunnaste produkten och avslutar med den fetaste som en ansiktskräm och sedan en härlig facemist. 

Dewy skin – 7 måsten att spana in

Följ denna steg-för-steg guide för att uppnå en dewy look. 

1. Rengör huden – The Ordinary Squalane Cleanser

Att rengöra huden är superviktigt för att uppnå en fräsch och fin hy. Satsa på milda rengöringsprodukter som inte torkar ut huden. Exempelvis en mild ansiktsrengöring från the Ordinary som håller huden mjuk och återfuktad. Klicka hem den härifrån!

2. Exfoliera huden – KORA Organics

För att uppnå dewy skin är det viktigt att exfoliera huden. När du exfolierar huden avlägsnar du döda hudceller. Hudytan blir slätare och blodcirkulationen ökar vilket ger hyn ett lyft och en härlig lyster. En lystergivande exfolierande ansiktsmask som ökar cellförnyelsen i huden. Vår favorit heter Turmeric Brightening & Exfoliating Mask 2-in-1, klicka hem den här!

3. Återfukta på djupet – Hickap serum


Använd ett serum som återfuktar på djupet. Vi på redaktionen rekommenderar ett serum som innehåller hyaluronsyra. Det här serumet återfuktar på djupet och ger lämnar huden med en dewy känsla, superfint glow som ger huden extra lyster. Klicka hem "Dewy Skin Glow Serum Hyaluronic Acid" härifrån!

4. "Lås in produkterna" – Clinique Moisture Surge

En ansiktskräm "låser in" produkterna och ger hudytan en återfuktad look. Klicka hem en riktigt fuktbomb från Clinique med hyaluronsyra.Klicka hem den här!

5. Ett uppfriskande avslut – NYX Make Up Setting Spray

En ansiktsspray är som kronan på verket. Detta är en budgetfavorit som ger en återfuktande look till trött och glåmig hy. Klicka hem den här för endast 109 kronor. 

6. Lite hjälp på traven – Natálie F / W Dewy

Om du vill ge ansiktet lite extra glow finns det många bra produkter att klicka hem. Redaktionens favoritprodukt är denna glänsande highlighter som ger en naturlig och dewy look. Produkten har en "våt" konsistens som ger ett fint återfuktande resultat vid applicering. Superfin produkt som du hittar här!

Artikelbild: Unsplash/ Mathilde Langevin

Läs mer:

5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet

Stor guide – 10 vitamin C serum som ger dig glow