Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
262
reaktioner idag

Lisa, 22, upptäckte fejkprofil av sig själv på Tinder

Eftersom Lisa redan är i ett förhållande har hon inte Tinder. Därför var det skumt när hon fick höra att en profil av henne låg uppe där.

Id-kapning

Många människor som vill träffa kärleken använder dejtingappen Tinder.

Men det är inte alltid välvilliga människor som rör sig där. Det har nämligen visat sig att det finns brister i Tinders säkerhetssystem.

En av de som drabbats är Lisa Olsson. För en tid sedan id-kapades hon av en okänd förövare.

– Allting började när min kusin skrev till mig. Han var i Stockholm på besök och min bild och mitt namn hade dykt upp på en profil på Tinder, säger Lisa till Nyheter24.

Bildkälla: Skärmdump Tinder

Eftersom Lisa redan är i ett förhållande har hon inte Tinder. Profilen var därför fejk.

Trots det hade den Lisas namn, ålder och en bild från hennes Instagram-konto. I profilen stod även att hon var en "väldigt sprallig" tjej som "gillar att laga mat".

– Någon hade gått in och tagit just min identitet, säger Lisa.

Se hur det gick för Lisa i det fjärde avsnittet av "Kapad" i spelaren högst upp.

Se också det tredje avsnittet av "Kapad" som handlar om Alexander som id-kapades och där en bedragare handlade för 100 000 kronor i hans namn.

Missa heller inte det andra avsnittet av "Kapad" där Nyheter24 avslöjar hur lätt det går att köpa ett falskt svenskt körkort på nätet.

Se även det första avsnittet av "Kapad" – där 20-åriga Saga fick sina bilder stulna och upplagda på en eskortsajt.

Har du Tinder?

Mer:

Tjuv kapade Alexander på 100 000 – nu kan polisen öppna fallet

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM @MYSAFETYAB