Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
320
reaktioner idag

Lisa ville polisanmäla fejkad Tinder-profil – då sa polisen nej

För en tid sedan upptäckte 22-åriga Lisa Olsson en fejkprofil av sig själv på Tinder. Men när hon försökte anmäla det till polisen fick hon nej.

Id-kapning

I Nyheter24:s granskning av id-kapningar har vi pratat med 22-åriga Lisa Olsson. För en tid sedan fick hon sin identitet stulen till en fejkprofil på dejtingappen Tinder.

Men när hon försökte polisanmläsa händelsen – som går under brottsrubriceringen olovlig identitetsanvändning – fick hon kalla handen av polisen.

– När jag ringde polisen försökte jag anmäla att någon hade tagit min identitet och använt den på nätet. Då sa de att det inte gick att anmäla, utan att jag istället skulle försöka kontakta Tinder eller Facebook. De ville inte anmäla åt mig, säger Lisa Olsson i "Kapad".

Hör Lisa själv berätta om sitt försök att polisanmäla den misstänkta id-kapningen i klippet högst upp.

Du kan också se hela avsnittet med Lisa och Tinder-kapning här.

Se också det tredje avsnittet av "Kapad" som handlar om Alexander som id-kapades och där en bedragare handlade för 100 000 kronor i hans namn.

Missa heller inte det andra avsnittet av "Kapad" där Nyheter24 avslöjar hur lätt det går att köpa ett falskt svenskt körkort på nätet.

Se även det första avsnittet av "Kapad" – där 20-åriga Saga fick sina bilder stulna och upplagda på en eskortsajt.

Har du bilder på dig i sociala medier?

Mer:

Tjuv kapade Alexander på 100 000 – nu kan polisen öppna fallet

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM @MYSAFETYAB