Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med mySafety

7 comebacks till näthatarna – som alla borde använda

- 04/07/2017, 19:18 -

Ibland kan det vara skönt att ta till humorn när hatet kommer. Så här borde du verkligen göra om du blir utsatt för näthat.

Näthatet tar över internet, nästan vart du än tittar ser du hat i olika Facebook-grupper, kommentarsfält eller bloggar. Vissa uppmuntras till självmord medan andra får höra hur fult deras hår är. Det förstnämnda värre än det andra, men likväl mobbning i dess renaste form. 

Det är inte heller det lättaste att bara skaka av sig det hela, det är inte heller det lättaste att stå upp när hatet kommer mot en. Det finns dock flera exempel på människor som lyckas knäppa hatarna på näsan och gud vad skön känsla det är. Vi ger er därför några tips på comebacks så får du själv välja vilken du vill använda. 

1. Ta en selfie 

Har någon precis sagt att du är tjock, ful och allt annat elakt en människa kan säga? Svara då med en rolig selfie som den här sköna tjejen. 


2. Var dryg tillbaka  

Det handlar inte om att vara elak, du ska inte gå samma väg som näthatarna men det är helt okej att vara dryg tillbaka när en person frågar om en vill ha djuriskt sex. "Ja tack, men du tror väl inte att jag vill ha det med dig?", funkar gott och väl. 


3. Var snäll tillbaka 

Bland det värsta en näthatare kan tänka sig är att personen i fråga som får hatet inte känner sig träffad. Du kan föreställa dig att en näthatare är som ett jobbigt ex, du vet en sån där som aldrig vill försvinna.


4. Ge dem kärlek 

Det här är nästan värre än att vara snäll, näthatarna gillar ju hat, kärlek är liksom inte deras grej. Det är därför en idé är att svara med ett hjärta eller kanske en slängkyss? Vi kan lova er att det kokar hos personen bakom skärmen då. Det där var ju nämligen inte alls det de var ute efter. 


5. Polisanmäl 

Självklart så ska du polisanmäla om du blir utsatt för näthat. Tyvärr läggs 96 procent av de anmälda brotten ner, men för att uppmärksamma problemet än mer är det viktigt att polisen blandas in. Tänk på att spara alla bevis.


6. Skriv en sång 

Dra ihop kompisarna som har ett eget band (helst ett rockband) och ställ er utanför näthatarens hus och sjung. Det du även borde göra är att skriva en sång utifrån det som personen skrivit till dig. 

Låten skulle då med all sannolikhet ha denna text: "Vill du se en stor ***?" och "men din jävla f***a". 


7. Stäm 

Om du inte har lust att ta det via polisen, kan du välja att stämma personen i fråga. Det skulle nog förövaren inte uppskatta och det är väldigt coolt att kunna säga att en har stämt någon. 


Det här borde du göra innan du blivit utsatt 

Alla dessa punkter är möjligheter du har efter att du blivit utsatt för näthat. Men det finns saker du även borde göra innan det hela har hänt. En av de vanligaste formerna av näthat är kränkningar på internet eller att ens sociala medier blir kapat. Det är också något som är väldigt svårt för en privatperson att lösa själv. 

Med mySafety DigitalSkyddsförsäkring får du stöd och hjälp om du drabbas av kränkning och kapning i sociala medier. Du kan ringa deras nätjour dygnet runt och de driver ditt ärende, rentvår din identitet och rensar kränkande inlägg på internet.

Här kan du enkelt skaffa DigitalSkydd och det kostar bara 29 kronor i månaden

Har du blivit utsatt för näthat?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

Är du en lover eller hater på nätet?