Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1073
reaktioner idag

Nu letar vi efter årets nätängel – är det någon du känner?

Nu har du chans att nominera någon eller några som aktivt jobbar mot näthat under Årets Nätängel-gala i Stockholm.

Enligt Friends nätrapport har 35 procent av unga blivit utsatta för nätkränkningar under det senaste året. En av tio unga har mobbats på nätet. Det är dystra siffror som visar hur stort problemet med näthat har blivit – och hur viktigt det är att stå upp och emot de som utför kränkningarna.

För tredje året i rad lyfter vi de eldsjälar som sprider kärlek på nätet. Årets Nätängel är ett initiativ från mySafety Försäkringar och delas ut i samarbete med Nyheter24-Gruppen.

Förra året vann Ulrik Jansson som startade gruppen "Vi som älskar Gustav" på Facebook för att visa stöd och kärlek till en pojke som blev mobbad i skolan. Årets Nätängel-gala går av stapel den 23 november, där vinnarna i fyra olika kategorier prisas under en galamiddag på Scenkonstmuseet i Stockholm. Och där du kan nominera någon eller några som aktivt arbetar mot ett bättre klimat på nätet. 

Det här letar vi efter

Årets nätängel uppmärksammar de som gjort något gott i kampen mot näthat inom fyra kategorier, där DU som läsare är med och påverkar vilka eldsjälar som vinner.

I formuläret nedan kan du nominera en eller flera personer som du anser vara en förebild eller eldsjäl i kampen mot näthat. Årets kategorier är: Årets Nätängel, Årets Nätängel Junior, Årets Ideella Nätängel och Årets Nätängel Inom Media. Vinnaren av Årets Nätängel får 50 000 kronor i vinstsumma. 

När vi letar efter årets eldsjälar har vi utgått från kriterierna nedan. 


Så nominerar du

Nu är du nog redo att nominera någon och du kan göra det genom att klicka här. Och om du inte är det, tänk på att sprida kärlek istället för hat på nätet i alla fall. 

Nomineringen stänger den första november. 

Har du sett hat på nätet?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM @MYSAFETYAB