Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med mySafety Försäkringar

Vet du egentligen hur mycket hat som sprids i kommentarsfält? Här får du svaret

- 23/10/2017, 16:04 -
1 av 2

2 av 2

Vi tog en titt på nätet för att visa er hur mycket hat det sprids där. Här är vad vi hittade.

Näthatet verkar aldrig ta slut. Enligt en rapport från Friends har 35 procent av unga blivit utsatta för kränkningar på nätet det senaste året. Det är dystra siffror som visar hur stort problemet med näthat har blivit. 

Och man blir inte förvånad över siffrorna om man tar en titt i kommentarsfälten på olika mediers egna sajter eller Facebook-sidor. På väldigt kort tid hittade vi en större mängd hat. 

– Vi på Nyheter24 tror på att ha öppna kommentarsfält där läsarna får diskutera och vara en del av nyheten. Sen accepterar vi aldrig hat, hot och kränkningar. Därför är det viktigt att ha en nolltolerans där vi tar bort kommentarer som inte bidrar till ett bra klimat på nätet. Men det är svårt och en kamp som vi måste ta tillsammans varje dag för att det ska bli bättre, säger Henrik Eriksson, chefredaktör på Nyheter24. 

"En attackflata har talat" 

När en journalist nyligen skrev en krönika om sex såg en del av kommentarerna ut så här: 

näthat genom kommentarer
Näthatar i artiklar
Näthatar i artiklar


När det skrevs en artikel om en känd TV-profil var inte heller tongångarna snälla.

Näthatar i artiklar
Näthatar i artiklar
Näthatar i artiklar


När det skrevs en artikel om en annan känd TV-profil så kom flera personers mörka sidor fram, ännu en gång. 

Näthat i artiklar
Näthat i artiklar

Det här kan du göra om du blir utsatt 

Ett tips för dig som har blivit utsatt eller om du är rädd för att bli det, är att skaffa en DigitalSkyddsförsäkring, den hjälper dig på tre olika sätt. Först genom att erbjuda samtalsstöd, där den drabbade får välja mellan att prata med en medmänniska som själv har varit med om liknande händelser eller en terapeut, kurator, beteendevetare eller psykolog.
Försäkringen innefattar även hjälp med att dels rensa bort kränkningarna och dels att återta kontrollen över eventuella kapade konton och profiler. Slutligen får du juridisk hjälp för att kunna driva rättsliga processer mot de som utfört kränkningarna.

En sådan försäkring kan du hitta hos mySafety Försäkringar och kostar endast 29 kronor i månaden. Du hittar den här

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

Är du en lover eller hater på nätet?