I slutet av kvällen står horan alltid ensam

- 07/07/2015, 17:04 -

Nyheter24:s Gabriella Bark ger råd till alla tjejer som ska ut och ragga i sommar.

Det är sommar, det är sol och det är raggningsperiod. Tinder har blivit vanligare än Instagram och det "swipas" åt både höger och vänster. Ute på krogarna springer folk runt som kycklingar utan huvud och det nästan stångas och armbågas om uppmärksamheten.

Som tjej under sommaren är konkurrensen efter ragg stenhård. Brudar vid den här tiden på året är brunbrända, deffade och hungriga på testosteron. Tuttarna sitter vid nyckelbenen, rumpan är gjord av sten, klänningen sitter som ett smäck och de vita tänderna bryter av mot den solbrända huden.

Tittar man omkring sig en vanlig kväll ute på krogen ser många av tjejerna ut som porrstjärnor. Det är löshår, det är lösögonfransar och kjolar så korta att man lika gärna kunnat lämna dem hemma.

Kvällen slutar med att de går hem med en kille som ser ut som Christian Grey i "50 shades of Grey". De bjuds på ett glas vin, pratar, börjar strula, blir tagna bakifrån, sprutade i ansiktet för att sedan dra en walk of shame dagen efter.

Några veckor efter när de sitter på brunch undrar dessa brudar varför det aldrig blev något med Mr Grey, och hur det kommer sig att de fortfarande är singlar när de ser ut som freaking Pamela Anderson?

Det är just därför.

Det kallas hora-madonna-komplexet. Det spelar ingen roll hur du som brud gör, du kommer ändå göra fel. Män vill inte ligga med den de älskar, och de vill inte älska den de ligger med.

För Madonnan ser kvällen annorlunda ut. Hon står i blommig klänning, smuttar på en drink och skrattar åt allt killen säger. Allt för att vara honom till lags. Allt för att vara en typisk "wifey". En grå mus.

Hon får ett nummer följt av några dejter, men i slutet av sagan blir hon alltid brädad av en tjej med svanktuering och navelpiercing som var mer "spännande".

Brudar – ni måste sluta anpassa er och bygga upp era liv efter vad ni tror att snubbar vill ha.

Gå ut, ha på dig vad du vill, gör vad du vill – och var den DU vill vara.

För det spelar ingen roll huruvida du beter dig som en madonna eller ser ut som en hora – you're fucked anyway.