Adrian Kolgjini testade positivt för kokain

Travstjärnan Adrian Kolgjini har testat positivt för kokain i samband med en travtävling. Han nekar själv till anklagelserna och säger nu att han kan gå med på att drogtestas inför varje tävling.


Det var i februari som det började tisslas och tasslas om att Paradise Hotel-stjärnan Saga Scott hade träffat en ny kärlek. Och mycket riktigt stämde nyheten. Hon hade nämligen blivit tillsammans med ingen mindre än travtalangen Adrian Kolgjini. Strax efter blev paret offentliga och berättade då att de hade träffats under Sagas medverkan i "Stjärnkusken".

Adrian är känd inom travsport och är ett av de största namnen i Sverige inom just travsporten. Men nu blir han avstängd med omedelbar verkan. Detta efter att ett drogtest, som togs på fem slumpvis utvalda kuskar och ryttare förra tisdagen på Jägersro, visade förekomst av kokain.

Nekar till anklagelserna

Adrian själv påstår själv att han aldrig ska ha brukat kokain, och att han först misstänkte att han fått i sig någonting via sin hostmedicin. Senare berättade han för Sylkusport om en annan teori han har – nämligen att han ska fått i sig någonting av en drink ute. 

– Efter V75-tävlingarna på Jägersro den 2 december åkte först jag och min flickvän, Saga Scott, hem. Sedan blev vi bjudna till några av hennes vänner i Helsingborg. Vi åkte dit och där var vi ute på ett ställe. Det var ingen privat fest eller så, utan ett ställe för allmänheten. Senare under kvällen började jag må konstigt. Inte dåligt, utan konstigt, och då åkte jag och Saga hem, tillbaka till Malmö. 

"Under kvällen började jag må konstigt. Inte dåligt, utan konstigt, och då åkte jag och Saga hem" säger Adrian till Sulkysport.se
Saga Scott har tidigare varit med i Paradise Hotel och driver nu succépodden "Jonna och Saga" tillsammans med Jonna Lundell

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, säger Adrian Kolgjini.

Adrian tillägger även att han är fullt medveten om att kuskarna emellanåt testas, och att han därav aldrig skulle bruka narkotika. 

– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger. Vi kuskar blir ju testade emellanåt, det här var fjärde eller femte gången jag lämnade drogtest. ST:s utredare frågade mig om jag tar några mediciner som skulle kunna orsakat detta, men det enda tänkbara var den här hostmedicinen och den är det inte, avslutar han.

Nyheter24 har sökt Adrian Kolgjini.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...