​Det är i podden "Pillowtalk med Peg och Penny" som Peg och Penny Parnevik berättar om sin senaste lyxsemester tillsammans med familjen på Hawaii. En semester som skulle komma att förändra deras liv.
​Det är i podden "Pillowtalk med Peg och Penny" som Peg och Penny Parnevik berättar om sin senaste lyxsemester tillsammans med familjen på Hawaii. En semester som skulle komma att förändra deras liv.

Nu berättar Penny och Peg Parnevik om fruktansvärda händelsen på Hawaii

Det var under en morgon på Hawaii som familjen Parnevik satt och njöt av en gemensam frukost på sitt lyxhotell. Men plötsligt hörde de ett larm, och det var inte en övning. Nu berättar Peg och Penny om den traumatiska upplevelsen.


Det är i podden "Pillowtalk med Peg och Penny" som Peg och Penny Parnevik berättar om sin senaste lyxsemester tillsammans med familjen på Hawaii. En semester som skulle komma att förändra deras liv.

Familjen befann sig på lyxhotellet "Four seasons" och satt en morgon på stora hotellverandan där de åt frukost och njöt av det fina vädret. Plötsligt började pappa Jesper Parnevik och Pegs mobiler att tjuta och en röst började tala. 

De hade mottagit ett missilhot och rösten från larmet förklarade att det hela inte var en övning utan att detta var en riktig varning som sa åt dem att söka skydd. 

– Missillarm dras ju bara igång som en push på mobilen, och du kan inte swajpa bort den. Utan de berättar att du måste söka skydd och att det är på riktigt, berättar Penny. 

Skärmdump från en mobilfilm från systrarnas Instagram.

– Pappa gick in och skulle fråga någon om vad som hände och jag satt bara och stirra mot horisonten. Jag tänkte att snart får vi syn på en missil som skickats från Nordkorea sen kommer några vara borta, säger Peg.

"Kocken kom ut och skrek"

– Folk började ringa sina nära och kära. Sen kommer kocken ut och säger högt ut över hela restaurangen att "ni måste komma in och söka skygg nu, det här är ingen övning utan det här är ett hot".

Alla på restaurangen började snabbt röra sig inåt. Vid det här laget hade familjen tappat bort Jesper. Tillslut hittar de honom längre in i byggnaden där han letade efter familjen. De leddes in i ett källarutrymme där hotellet förvarade frysar och mat.

– När jag såg att folk började ringa sina nära och kära och säga att de älskade varandra, då förberedde jag mig på att jag skulle dö. Jag tänkte att nu, nu är det sista gången vi ses, säger Penny känslosamt i podden. 

Larmet sattes på av misstag

Efter en halvtimmas panik ska de ha framgått att varningen ska ha gått ut av misstag. Någon ska helt enkelt ha råkat "trycka på fel knapp". Trots den panikartade morgonen kunde alla personer iblandade fortsätta sin semester. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.