Anders Öfvergård, Carl Hamilton
Carl Hamilton kritiserar TV4 och produktionsbolaget Mastiff. - Foto: TV4

Carl Hamiltons hårda kritik mot Robinson: "Allt var riggat"

Carl Hamilton åkte ur Robinson efter att ha krävt pengar för att fortsätta vara med i programmet. Nyheter24 har pratat med deltagaren för att höra vilka reaktionerna han har mottagit och varför han tror att allting var riggat.


Det var efter att Carl Hamilton hade krävt en stor summa pengar för att forsätta att vara med i Robinson som han fick åka hem. Anledningen till kravet var bland annat att han hade hamnat i konflikt med flera av deltagarna.

Kort efter att Hamilton hade lämnat, så publicerade han en Youtubevideo där han hävdade att deltagaren Adnilson hade mordhotat honom under inspelningen. 

– Det blev en hetsig diskussion mellan mig, Lukas och Adnilson på stranden. Det slutade med att Adnilson skrek att jag inte skulle komma hem levande och att han skulle slå ut mina tänder. Det blev en väldigt hetsig och hotfull stämning, säger Hamilton till Nyheter24.

"Det var väl ingenting"

Hamilton var då helt övertygad över att Adnilson skulle få åka hem efter incidenten. Men när han ringde upp produktionschefen för att berätta om mordhotet så möttes han av svaret ”det var väl ingenting”.

– Då kändes det som att allting var riggat, säger han.

Carl Hamilton hamnade i bråk med flera av deltagarna. Bildkälla: TV4

Enligt Hamilton ville produktionsbolaget ha kvar honom tillsammans med den infekterade gruppen för att skapa bra tv. Men när Adnilson då ska ha brutit mot kontraktet, så började han att ifrågasätta TV4 och produktionsbolaget Mastiff.

– Det kostade mig fruktansvärt mycket pengar att vara med i Robinson. Jag vill inte ta den smällen om det ska vara ett riggat låtsasspel, där producenterna styr oss deltagare som marionetter och ändrar reglerna dag in, dag ut, säger han.

Han fortsätter:

– Produktionen fifflade så mycket och skapade intriger. Till slut fick jag nog. 

Arga snickaren fick bo för 100 000 kronor per natt

Hamilton krävde 4 500 pund för att fortsätta sin medverkan i programmet, då det skulle täcka hans löpande kostnader som han hade hemma i London.

– Jag var faktiskt övertygad över att de skulle säga ja. För arga snickaren (Anders Öfvergård) och hela hans familj flögs in i första klass och fick bo på Kokomo Private Island som kostar 100 000 kronor per natt, säger han.

Han fortsätter:

– Och jag kände om ni inte kan betala mig 60 000 kronor, men pröjsa miljoner för han och hans familj då är detta inte seriöst.

Carl Hamilton ifrågasätter TV4 och produktionsbolaget Mastiff. Bildkälla: TV4

Många tv-tittare blev väldigt upprörda över hur du betedde dig i Robinson. Ångrar du någonting?

– Jag ångrar ingenting. Allting jag har sagt står jag för. Jag förstår varför folk blir upprörda, men det är därför jag bor i London och inte i Sverige. I Sverige får du inte tycka vad du verkligen tänker. 

Hur ser din relation ut med Adnilson idag?

– Jag pratade i telefon med honom en gång och då skrek han att jag skulle sluta hålla på och snacka om honom (på sociala medier).

Du driver ju ganska mycket med honom på Instagram.

– Det är inte jag, det är mina följare som skapar memes. Vi har en liten tävling på 500 spänn på den som gör den bästa memen. Det får mina följare stå för om det är de som hånar. Jag delar bara deras inlägg. 

Skulle du vilja ställa upp i något liknande program i framtiden?

– Nej, det kommer jag inte att göra. 

Nyheter24 har varit i kontakt med Adnilson som nekar till anklagelserna, men som inte vill kommentera ytterligare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

1 timme sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

2 timmar sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.