Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andra avenyn fortsätter på webben

Nöje | 28/04/2009 17:21

Parallellt med den tredje säsongen av "Andra avenyn" sänds en spinoff på nätet.

Parallellt med den tredje säsongen av Andra avenyn sänder SVT i höst en spinoff på dramaserien - på webben.

– Vi tror att de olika satsningarna kommer att gynna varandra, säger programchefen Christian Wikander.

Dramasatsningen Andra avenyn lanserades som SVT:s nya flaggskepp och skulle sändas i halvtimmeslånga avsnitt tre gånger i veckan. Men serien har inte levt upp till förväntningarna, och låga tittarsiffror har gjort att den från årsskiftet visas bara en gång i veckan.

På webben har dock Andra avenyn varit en framgång för SVT. Därför väljer nu kanalen att göra en spinoff på serien, som enbart kommer att visas i SVT Play.

– Vi ser ett annorlunda tittarbeteende vad gäller "Andra avenyn". Det finns en stor publik som följer den kontinuerligt på nätet.

– Det beror nog delvis på att vi sedan starten 2007 visar avsnitten i SVT Play innan de sänds i tv. Vi har vant publiken vid ett nytt forum, säger Christian Wikander, programchef för drama och nöje på SVT Göteborg.

Gynnar varandra

Spinoffen kommer att kretsa kring Jonas Banes karaktär Kim Dahlberg och utspelar sig i ett parallellt Riverside, i utkanten av teveseriens ordinarie handling.

– Saker som bara skymtar förbi i teveavsnitten kan komma att utvecklas i webbserien. Vi tror att de som redan följer serien kommer bli glada över att få något mer, och att de som kommer i kontakt med Andra avenyn första gången via spinoffen på nätet kan bli nyfikna på teveserien. De olika satsningarna kommer förhoppningsvis att gynna varandra, säger Christian Wikander.

Teveserien tuffar på

Den nya serien kommer att visas i SVT Play måndag till lördag, med ett 3-5 minuter långt avsnitt per dag. På söndagar kommer de korta avsnitten att sammanlänkas till ett längre. Men detta innebär inte slutet för originalversionen av Andra avenyn, vars tredje säsong drar igång i SVT i höst och tuffar vidare med ett avsnitt per vecka in på våren 2010.

– Än så länge har vi varken tagit beslut om nedläggning eller en fjärde säsong av tv-serien, säger Christian Wikander.

Skrivet av: