Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De bevakar Nobelmiddagen i SVT

Nöje | 13/10/2008 08:11

Här är programledarna som ska bevaka Nobelmiddagen den 10 december.

Det blir veteranerna Claes Elfsberg, Kristofer Lundström, Anne Lundberg och Linda Nyberg som sköter sändningarna från stadshuset .

Kobra-Kristofer gör därmed comeback. Han har bevakat för SVT:s räkning två gånger förut.

– Det ska blir jättekul. Det var skönt att få göra ett litet avbrott och nu komma tillbaka. Jag och Claes Elfsberg pratade om det i går, hur kul det ska bli, säger Kristofer Lundström till Expressen.

Antik-Anne är van vid att göra program om kufar i Antikrundan.

– Det ska bli intressant, spännande och roligt, säger Anne Lundberg till Expressen.

TV4 slog på stortrumman förra året när kanalen fick chansen att bevaka nobelfesten. Det sågs som en fin fjäder i Bonnier-hatten. Bengt Magnusson fick en ny kostym och det hurrades i korridorerna på tacoskanalen. Volvo och Ericssson pumpade in sköna miljoner, enligt Resumé. Men det funkade helt enkelt inte. Den statliga televisionen fick tillbaka programmet av Nobel media som drivs av Nobelstiftelsen.

I juli fick SVT chansen igen. Camilla Hyltén-Cavallius sa då till Resumé:

– Vi har två väldigt attraktiva förslag att ta ställning till. När vi gjorde vår helhetsbedömning var SVT:s det starkaste. Men båda förslagen var mycket väl genomarbetade.

Nu är frågan om Prinsessan Madeleine kommer upprepa sin omskrivna urringning och hur Elfsberg ska tackla det.

Skrivet av: