Thorsten Flinck ställer miljonkrav på Björkman

SVT och schlagergeneralen Christer Björkman hårdsatsar på värvningskampanjen. Men Flinck är trogen vänsteridealen tills miljonvallen spräcks.


SVT och Christer Björkman har satt igång en omfattande övertalningskarusell för att försöka få dramatikern och skådespelaren Thorsten Flinck att ställa upp i Melodifestivalen. Men Flinck, som är trogen sina ideal och är en röda fanors man, vägrar att ställa upp i tävlingen av politiska skäl.

– Det här handlar om historia. Sverige valde 1969 att skicka ett bidrag till schlager-EM-tävlingarna i diktatorn Francos Spanien. Detta trots att han vid tidpunkten lät garrottera oliktänkande socialister och knäckte benen på deras barn, säger Flinck till Expressen.

Sverige skickade vid tidpunkten, 1969, Tommy Körberg till Madrid och Teatro Real för att tävla med "Judy och min vän" i Eurovisionsschlagerfestivalen. Beslutet drog ut på tiden på grund av den politiska situationen.

– Ett sånt övergrepp går inte att glömma. Senare stod dessutom Sylvia Vrethammar, som ingick i kören då, och sjöng "Viva Espania". Och ställer man sig bakom Melodifestivalen ställer man sig bakom det som hände då. Men det är klart, erbjuder de mig rätt summor pengar kan jag överväga att ändra mig, säger Thorsten Flinck till Expressen.

SVT har gjort allt mer intensiva närmanden och försökt värva Flinck till tävlingen. Och även idealen har ett pris. Tanken är då att ett skivbolag går in och finansierar uppgörelsen.

– Om jag får en miljon kronor kommer jag att vara med. Och det börjar närma sig den summan ska du veta. De är snart uppe i åtminstone hälften, säger Flinck till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.