Fuskbyggarna Timell och Ekdal

Programmet är en mix av Äntligen Hemma och Kalla Fakta.


Nu kommer ett helt nytt program på TV4 med Martin Timell och Lennart Ekdal i spetsen.

Programmet heter Fuskbyggarna och kommer att vara en mix av Äntligen Hemma och Kalla Fakta.

Timell hjälper, tillsammans med ett team av byggexperter och jurister, de utsatta familjerna att hitta felen och rätta till dem medan Ekdal ställer de ansvariga hantverkarna mot väggen.

Dramatiska konfrontationer

Ekdals detektivarbete tar honom i vissa fall utanför Sveriges gränser, och leder till dramatiska konfrontationer.

Renoveringsexperten Timell och undersökande journalisten Ekdal jobbar i Fuskbyggarna tillsammans för första gången.

– Fuskbyggarna är en mix av Kalla fakta och Äntligen hemma, Martin tar sig an drabbade villafamiljer och jag hugger tag i hantverkarna som ställt till det. Det är en bransch som behöver ruskas om rejält. Inte minst alla seriösa hantverkare borde reagera hårdare mot det spridda byggfusket, säger Ekdal.

Drömmen blev en mardröm

Martin menar att programmet blivit en ögonöppnare för honom.

– Jag trodde verkligen inte att problemen med fuskbygge skulle vara så stora. Trots att jag jobbat med Äntligen hemma i tretton år är det här som att titta in i en helt ny värld, säger Timell.

Tittarna får i varje program följa en familj som drabbats av fuskande hantverkare. Drömmen om att renovera sitt hus har för familjerna blivit en mardröm.

Fusket leder till stora ekonomiska förluster och begränsade utrymmen att bo på och för många av de drabbade är situationen hopplös.

Utan fusk och slarv

Timell, Ekdal och Fuskbyggar-teamet hjälper dem att få chansen att leva och bo i sitt drömhus - renoverat utan fusk och slarv.

– Det här är ett program som kommer att engagera och väcka känslor. Många människor har blivit utsatta för eller känner någon som har blivit utsatt för dåliga hantverkare så igenkänningsfaktorn är hög. Med Timell och Ekdal vid rodret så lär det här programmet inte passera obemärkt förbi, säger Fredrik Arefalk, programchef, TV4-Gruppen.

Fuskbyggarna kommer att sändas i TV4 våren 2010 .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.