Marcus Birro till Let's Dance

"Som kulturarbetare ska man ju egentligen inte ställa upp på sådana här saker."


Nu står det klart att författaren och poeten Marcus Birro ska visa upp sina färdigheter i dans då han är klar för danstävlingen Let's Dance i TV4.

– Jag har fått en förfrågan. I min värld är det den ultimata utmaningen. Vilket äventyr, säger han till Expressen.

Men det är inte bara för skojs skull Marcus kommer att medverka i dansprogrammet.

Han berättar att hans läkare har sagt att dans är bra mot hans reumatism.

– Det lustiga är att min läkare sa att det skulle vara bra för mig att börja dansa och så ringde de från TV4. Som kulturarbetare ska man ju egentligen inte ställa upp på sådana här saker. Men jag tycker att det här är på mina villkor, säger han till Expressen.

Marcus är dock rätt oerfaren när det gäller dans, men lovar att han kommer att gå in för det helhjärtat då programmet sätter igång efter nyår.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.