Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Michael Moore tacklar finanskrisen

Nöje | 17/11/2008 06:24

Ny dokumentärfilm ska ge en känsla av ett USA i förfall.

Dokumentärfilmaren Michael Moore har hittat nästa ämne att avhandla på film. Det blir den globala finanskrisen, och hans medarbetare jobbar nu för fullt med att dokumentera krisen och analysera orsakerna till den. Filmen ska ge en känsla av ett imperium i förfall.

Moore går från utrikespolitik till finanskris. Han har tidigare gjort filmer om skolskjutningar, om Bushs agerande efter 11 september 2001, och om det amerikanska sjukvårdssystemet. Moore kan nog dra nytta av en del erfarenhet från filmen Roger och jag från 1989, som handlar om nedläggningen av General Motors fabrik i Flint, Michigan. Fordonstillverkaren står nämligen i dag på randen till konkurs.

Det blev dock en kovändning. I maj meddelade produktionsbolaget Paramount Vantage att filmen skulle handla om USA:s utrikespolitik. Men när den globala finanskrisen slog till, ändrade sig Moore, skriver The Guardian.

Skrivet av: