Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ägaren: "Allt fejkades"

Alexander Nilson är kock i Kniven mot strupen.
1 av 1

Alexander Nilson är kock i Kniven mot strupen.

TV3

Nöje | 12/02/2010 13:17

I teve såg det ut som stjärnkocken räddade restaurangen från konkurs. Men nu hävdar ägaren att allt fejkades.

VÄSTERÅS. I torsdags kunde tevetittare se hur stjärnkocken Alexander Nilsson gjorde om och förbättrade en restaurangen i Västerås.

Men nu anklagar ägaren Strix för lögn och fejkade inslag - och stämmer produktionsbolaget.

- De sa åt oss att inte städa och sen gick de in och filmade dagen efter när det var smutsigt. Jag har under mina nio år på krogen varit med om att man inte spolat av golvet kanske två gånger, så dålig restaurang var vi inte, säger han till Vestmandlands läns tidning.

I programmet verkar det som om ägaren är nöjd med förändringarna. Men det var produktionsbolaget som bestämde vad han skulle säga, menar han.

- Nästan allt var regisserat. De hade sin idé helt klar och ville ha bilderna som passade i den.

Enligt ägaren så blev han också lovad varor och tjänster till ett värde av fyra miljoner kronor. Men det han fick värderar han till ett mycket lägre pris.

Sedan inspelningen har restaurangen bytt både meny och inredning en gång till. Hela personalen ska också varit missnöjda med teveprogrammet.

- Kockarna kände sig förnedrade. De är fortfarande människor, säger ägaren, till VLT.