där Gynning efterträder Elisabet Höglund.
1 av 2
där Gynning efterträder Elisabet Höglund. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX
Schyman rasar mot Förkväll...
2 av 2
Schyman rasar mot Förkväll... - Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Schyman rasar mot Förkvälls nya programledare

Förkväll-såpan har tagit en ny vändning. När Carolina Gynning presenterades som ny programledare rasade flera kända kvinnor mot TV4.


STOCKHOLM. TV4 har presenterat Carolina Gynning, 31, som ny programledare för Förkväll. Gynning tar platsen efter Elisabet Höglund, 65, som fick sparken förra veckan.

Nu rasar flera framgångsrika kvinnor mot TV4:s val av programledare. Amelia Adamo går hårdast fram.

- De säger att det inte hade med ålder och kompetens att göra, men de har visat precis motsatsen, säger Amelia Adamo, till Expressen och fortsätter:

- Om man säger att Elisabet inte ska gå på grund av ålder, så blir det väldigt konstigt att man tar in en så mycket yngre.

Även Gudrun Schyman kritiserar TV4.

- De här unkna mönstren måste synliggöras, nu är det upp till kamp. Jag tycker att det är bra att hon har skinn på näsan, säger Let's Dance-deltagaren till Expressen.

Men TV4 försvarar sitt val av Carolina Gynning.

- I vår värld handlar inte detta om åldersfixering och detta är som sagt en temporär lösning, säger Ebba Adielsson till Expressen.

Carolina Gynning ska vikariera som programledare under en vecka. På sin blogg skriver hon att hon ser fram emot att jobba med TV4 och Förkväll.

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.