Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schyman rasar mot Förkvälls nya programledare

där Gynning efterträder Elisabet Höglund.
1 av 2

där Gynning efterträder Elisabet Höglund.

Mats Andersson/SCANPIX

Schyman rasar mot Förkväll...
2 av 2

Schyman rasar mot Förkväll...

Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Nöje | 15/02/2010 11:09

Förkväll-såpan har tagit en ny vändning. När Carolina Gynning presenterades som ny programledare rasade flera kända kvinnor mot TV4.

STOCKHOLM. TV4 har presenterat Carolina Gynning, 31, som ny programledare för Förkväll. Gynning tar platsen efter Elisabet Höglund, 65, som fick sparken förra veckan.

Nu rasar flera framgångsrika kvinnor mot TV4:s val av programledare. Amelia Adamo går hårdast fram.

- De säger att det inte hade med ålder och kompetens att göra, men de har visat precis motsatsen, säger Amelia Adamo, till Expressen och fortsätter:

- Om man säger att Elisabet inte ska gå på grund av ålder, så blir det väldigt konstigt att man tar in en så mycket yngre.

Även Gudrun Schyman kritiserar TV4.

- De här unkna mönstren måste synliggöras, nu är det upp till kamp. Jag tycker att det är bra att hon har skinn på näsan, säger Let's Dance-deltagaren till Expressen.

Men TV4 försvarar sitt val av Carolina Gynning.

- I vår värld handlar inte detta om åldersfixering och detta är som sagt en temporär lösning, säger Ebba Adielsson till Expressen.

Carolina Gynning ska vikariera som programledare under en vecka. På sin blogg skriver hon att hon ser fram emot att jobba med TV4 och Förkväll.