Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4035
reaktioner idag

Alexandra Dahlström vann en halv miljon

"Det här är det största jag varit med om"

Alexandra Dahlström, som är aktuell i filmfestivalen med Maana, fick ett fint pris. I festivalens kortfilmsmarathon - 1 km film - medverkade Aleaxandras film Kom hit. I huvudrollen syns nya stjärnskottet Isabella Orving. Den har nu vunnit ett filmstipendium för bästa kortfilm. Som tack för det fick hon hela 500 000 kronor.

– Jag är så glad. Det här är det största jag varit med om, säger en överväldigad Alexandra till Nyheter24.

Motivering: Årets 1 km film-stipendium går till en ung regissör med stor talang för att visualisera känslor och kreativt använda ljud och bild för att skapa en vibrerande stämning som smittar av sig på åskådaren. Med impressionistisk stil och lätt hand porträtteras en spirande kärleksromans där verklighetens gränser är lekfullt oklara . Regissören har vågat utforska ett eget filmiskt uttryckssätt för att länka ihop flera små men magiska ögonblick till en personlig berättelse som sticker ut. Regissören har även presenterat den bästa projektbeskrivningen. 2008 års 1 km film-stipendium tilldelas Alexandra Dahlström.

– Min film handlar om en sommarromans. Men inte såna som i Göta Kanal eller Rederiet. Det här är som de största av ryska författare skulle skrivit när de själva var euforiska av ungdomskärlek.

– Gud vad jag älskar mitt filmteam. De är de bästa killar som finns att hitta om man så skyfflade bort all snö i hela landet, säger Alexandra till Nyheter24.

Alexandra firade priset på Stureplan med sin pojkvän och filmteamet. Förra året fick hennes film Lacrimosa ett hedersomnämnade. Alexandra säger sig nu ha blodad tand och hoppas på ett hektiskt år 2009.

Just nu bloggar hon även på Rodeo om kultur och kreddsaker.

Skrivet av:

Mer:

Mammut utbuad i Berlin